Așa cum arată cazurile medicale de malpraxis, acest lucru poate avea mai multe forme. Toate au efecte negative asupra sănătății pacientului și, în unele cazuri, repercusiuni pe termen lung. În timp ce motivele malpractice medicale apar mereu, vom examina astăzi cele mai comune cazuri de malpraxis medicale. În plus, vă vom arăta cum vă puteți asigura că le evitați!

1. Medicamente greșite prescrise de catre medic

Mulți dintre noi ne bazam pe medicamentele pe care le luăm pentru a ne ajuta să facem față atât problemelor de sănătate pe termen scurt, cât și pe termen lung. Când acestea sunt prescrise necorespunzător sau sunt făcute greșeli la farmacie, repercursiunile pot fi grave. Pentru ca majoritatea dintre noi nu suntem profesioniști in domeniul medical, poate fi greu de știut dacă ni s-a prescris medicamentul greșit. Pentru a dovedi acest lucru, trebuie să se demonstreze că un medic nu a urmat practica standard în acest caz. Dacă eroarea are loc în farmacie, mai degrabă decât de către medicul de prescriere, farmacistul ar fi inculpatul în orice acțiune juridică rezultată. Un avocat bun de https://advocat.ro te va ghida catre un rezultat pozitiv intr-o astfel de situatie.

2. Medicamente administrate necorespunzător

Uneori, prescripția este corectă, dar modul în care sunt administrate medicamentele sunt incorecte. Medicamentele sunt prescrise de medici, care sunt, de asemenea, responsabili de acordarea informațiilor de dozare personalului medical. Asistentele medicale, de obicei, administrează medicamentele. În cazul în care sunt furnizate informații necorespunzătoare de dozare sau personalul medical nu este supravegheat în mod corespunzător, poate apărea malpraxis medical.

3. Diagnosticul greșit sau diagnosticul târziu

Diagnosticul târziu reprezintă un procent mare de costume de malpraxis medicale. Acest lucru apare atunci când medicii nu diagnosticheaza corect o condiție sau nu au diagnosticat afectiunea respectiva în timp util. Din nou, demonstrarea neglijenței se bazează întotdeauna pe compararea experienței pe care ați primit-o cu practica standard de îngrijire pentru această condiție. Din păcate, diagnosticul gresit sau diagnosticul târziu duce adesea la tratament târziu sau la imposibilitatea unui tratament. Desigur, trebuie să ne amintim că nici un medic nu este perfect și multe condiții nu se prezintă exact în același mod la toți pacienții. Un aviz de expert va fi probabil necesar pentru a determina dacă o persoana s-a confruntat cu o astfel de situatie sau nu.

4. Erori chirurgicale

Unul dintre cele mai renumite exemple de malpraxis medical este o eroare care apare în timpul intervenției chirurgicale. Cei mai mulți dintre noi au o teamă imensa de opertii și vrem să ne putem baza pe chirurgi foarte buni care stiu ce fac. Din păcate, uneori neglijența duce la complicații de la intervenția chirurgicală. Uneori, obiectele străine, cum ar fi tifonul, clemele și chiar instrumentele, au fost lăsate în interiorul pacienților după operație. O altă posibilă complicație este că datorită erorilor de comunicare, poate avea loc o intervenție chirurgicală sau cel puțin să înceapă, pe partea greșită a corpului. Toate acestea cauzează provocări imense pentru pacienți și pot duce un proces de malpraxis.

5. Malpraxis legat de naștere

Exemplele comune de acest tip de malpraxis medical includ vătămăriile care apar la copil sau mamă din cauza unor standarde necorespunzătoare de îngrijire fiind urmate în timpul nașterii, greșelile făcute în timpul nașterii de către participarea obstetriciană sau chiar greșelile făcute în îngrijirea prenatală. adevarulonline.ro iti prezinta si alte cazuri comune de malpraxis. Arunca o privire pe site pentru o informare corecta in privinta acestui subiect.