Una dintre marile decizii pentru parinti atunci cand afla ca un fiu sau o fiica este pe drum este alegerea numelui. Trebuie luat cu prudenta si fara graba pentru ca numele pe care i-o dam va fi cel care il va insoti pe tot parcursul vietii, sau cel putin timpul care trece pana cand va decide sa-l schimbe.

Pentru ca alegerea sa fie cat mai exacta si sa gasesti numele perfect, iti oferim cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand alegi numele bebelusului. Speram ca va vor servi si puteti gasi cele mai frumoase nume de baieti sau fete pentru copilul dvs.

1) Cautati inspiratie

Sunt cupluri care au fost intotdeauna foarte clare in privinta asta si nimic nu le va face sa se razgandeasca (unii chiar inainte de a-si da seama ca asteapta un copil), dar sunt altii care, de indata ce afla ca un copil este pe fel, incepe sa cauti inspiratie peste tot. parti pentru a alege un nume frumos pentru copilul tau.

Puteti apela la carti de nume, site-uri de internet si chiar sa cunoasteti statisticile oficiale ale INE (Institutul National de Statistica) pentru a afla cele mai populare nume din ultimii ani. 

2) Faceti o lista

Dupa ce ati facut o selectie a numelor care va plac cel mai mult, faceti o lista cu numele baietilor si alta cu numele fetei alese . Nu conteaza cat de lunga este, este timp sa depanati mai tarziu, dar nu lasati deoparte niciunul care va place sau va suna bine.

Daca stii deja sexul bebelusului tau poti face o singura lista, dar este de preferat sa ai o alternativa, pentru orice eventualitate.

3) Fii constient de moda, sau nu

Sunt parinti care cauta numele care sunt in tendinte , in timp ce, pe de alta parte, sunt cei care cauta cel mai mega-original nume si fug tocmai de asta, ca fiul lor se numeste la fel ca alti cinci colegi de clasa.

Sunt cei care se inspira din personaje din seriale de televiziune, scriitori sau actori celebri, si este total valabil, dar tine cont de asta atunci cand alegi numele, pentru ca sunt parinti care ajung sa regrete ca i-au dat copilului lor numele la moda. Numele pe care il iubesti astazi poate sa nu-ti placa peste cativa ani.

4) Spune-le cu voce tare

Pare o prostie dar nu este. Spuneti cu voce tare numele alese pe care le-ati notat pe lista. Repetati-le de mai multe ori , atat singure, cat si combinate cu cele doua nume de familie, deoarece este important sa le ascultati sonoritatea. Suna bine? Prea lung? Prea scurt?

5) Urmati sau nu traditia familiei

In unele familii, este traditional sa se acorde copiilor acelasi nume care a fost folosit in mai multe generatii si uneori se asteapta ca acesta sa fie folosit in continuare. Alegerea este numai a parintilor si, asa cum sunt parinti care se simt confortabil si vor sa continue acest mandat implicit, sunt altii care nu si incalca traditia familiei.

S-ar putea sa va simtiti presati pentru ca bebelusul de pe drum se numeste la fel cu mama, bunica si strabunica, dar este important ca, mai presus de toate, sa fie un nume care va place amandurora .

6) Atentie la numele ciudate

Unele par o gluma, dar nu sunt. Exista nume foarte ridicole care circula in intreaga lume. Sunt parinti care aleg nume la fel de geek precum Google, Facebook, Superman, James Bond, Ikea sau Pocahontas. Gandeste-te la fiul tau si la ce poate insemna pentru el sa poarte un nume atat de ciudat de-a lungul vietii si, uneori, chiar jignitor.

Multi dau copiilor lor nume de marci precum Adidas sau Nike, sau de fiinte fictive malefice, super-eroi sau transcriptii fonetice ale altor limbi… Nu exista nicio limita pentru indrazneala parintilor care le dau copiilor lor ceea ce le par nume nepoliticoase sau ridicole. pentru noi. Si atunci copiii carora le este rusine de numele pe care il poarta platesc pentru el.

7) Tine cont de numele de familie

Este important sa scrieti si sa pronuntati prenumele si numele copilului pentru a vedea cum suna impreuna . Nu vrei sa faci greseli de rima. De asemenea, evita ca numele sa coincida cu numele de familie Suna foarte monoton.

Va trebui sa tii cont si daca alegi un nume lung si va avea si un nume lung, poate suna foarte obositor, sau dimpotriva, daca numele si prenumele sunt prea scurte. Desi aici, inca o data, este o chestiune de gust.

8) Verificati initialele

Dupa cum am spus mai devreme, rostiti numele cu voce tare pentru a vedea cum merge cu numele de familie, dar si notati-l pentru a vedea cum se potrivesc initialele.

Ceva de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem numele copiilor nostri este modul in care isi vor combina initialele prenumelui si prenumelui. Nu dorim ca acestea sa formeze acronime, scurtari sau acronime proaste , cum ar fi HDP, FYI, ONVI, NASA sau WTF.

9) Tine cont de numele fratilor

Cand nu este primul copil, ceva la care trebuie sa te gandesti este numele fratilor mai mari . Vor fi de multe, de multe ori cand iti vei chema copiii pronuntand un nume dupa altul.

Este important, pe de o parte, sa sune bine impreuna si, pe de alta parte, sa nu faceti greseli, cum ar fi sa numiti doua fete, sau doi baieti, care este acelasi nume in diferite variante. limbi.

10) Tine cont de opiniile altora, sau nu

Aici, din nou, exista ceva pentru toate gusturile. Sunt cei care cer o parere, chiar si legumele de la colt, chiar si cei care isi rezerva numele pana in ultimul moment pentru a evita comentariile altora.

Daca incepi sa ceri pareri de la prieteni, familie si colegi de munca, vei primi tot felul de comentarii care te vor conditiona atunci cand alegi . Iti vor spune cat de rau le place o persoana cu acelasi nume, sau acesta este acelasi nume pe care l-au avut in minte pentru copilul lor si vor ajunge sa-ti limiteze alegerile.