O relatie de cuplu poate deveni mai puternica si mai armonioasa doar atunci cand ambii parteneri investesc in ea in mod egal. Altfel, lucrurile nu vor arata prea roz in viitor, in cazul in care doar unul ofera si celalalt primeste. Relatia de cuplu necesita munca si implicare si nu trebuie sa uiti niciodata acest lucru daca vrei o viata frumoasa si fericita alaturi de partenerul tau.

Învață să dai și să iei în relația ta

Dacă vă așteptați să obțineți ceea ce doriți 100% din timp într-o relație, vă pregătiți pentru dezamăgire. Relațiile sănătoase sunt construite pe compromis. Cu toate acestea, este nevoie de muncă din partea fiecărei persoane pentru a vă asigura că există un schimb rezonabil intre ceea ce oferiti si ceea ce primiti. Indiferent de locul in care iti cunosti partenerul, chiar si pe un site de matrimoniale, este nevoie de timp pentru a va cunoaste si a putea construi ceva durabil impreuna.

Recunoașteți ceea ce este important pentru partenerul dvs.

Știind ceea ce este cu adevărat important pentru partenerul tău poate duce spre construirea bunăvoinței și o atmosferă de compromis. Pe de altă parte, este important, de asemenea, ca partenerul tău să-ți recunoască dorințele și să tina cont de ele. A da constant celorlalți în detrimentul propriilor nevoi va construi doar resentimente și furie.

Nu faceți din „câștig” obiectivul dvs.

Dacă vă abordați partenerul cu atitudinea că lucrurile trebuie să fie așa sau altfel, va fi dificil să ajungeți la un compromis. Uneori, această atitudine vine din faptul că nu îți îndeplinești nevoile în timp ce ești mai tânăr, sau ar putea fi ani de resentimente acumulate în relația care acum atinge un punct foarte delicat. Este bine să ai convingeri puternice cu privire la ceva, dar partenerul tău merită să fie ascultat și invers. Fii respectuos cu cealaltă persoană și cu punctul său de vedere, chiar si atunci cand este total diferit de al tau.

Aflați cum să rezolvați conflictul cu respect

Conflictul este inevitabil în orice relație, dar pentru a menține o relație puternică, ambele persoane trebuie să simtă că au fost auzite. Scopul nu este să câștigi, ci să menții și să întărești relația. Asigurați-vă că rezolvati un conflict in mod corect. Păstrați atenția asupra problemei și respectați-o pe cealaltă persoană. Nu porniți argumente asupra lucrurilor care nu pot fi schimbate. Nu atacați pe cineva direct, ci folosiți declarațiile „Eu” pentru a comunica cum vă simțiți. De exemplu, în loc să spui „Mă faci să mă simt prost”, încearcă „Mă simt prost când faci asta”. Nu veniti cu argumente vechi. Mai degrabă decât să priviți conflictele sau ranchiunile din trecut și să atribuiți vina celeilalte persoane, concentrați-vă asupra a ceea ce puteți face aici și acum pentru a rezolva problema.

Fii dispus să ierți

Rezolvarea conflictului este imposibilă dacă nu doriți sau nu puteți ierta pe alții. Dacă temperamentele se aprind, faceți o pauză. Luați-va câteva minute pentru a calma stresul și a vă liniști înainte de a spune sau de a face ceva pe care îl veți regreta mai tarziu. Amintiți-vă întotdeauna că vă certați cu persoana pe care o iubiți. Dacă nu puteți ajunge la un acord, acceptați să nu fiți de acord. Este nevoie de doi oameni pentru a continua o ceartă. Dacă un conflict nu merge nicăieri, puteți alege să vă deconectați și să mergeți mai departe.