Ritmul modern de viata a transformat profesia de maseur terapeutic intr-una dintre cele mai cautate. Persoanele care lucreaza timp de 18 ore sunt supuse unei suprasolicitari psihice si emotionale, se afla intr-o stare de stres si au nevoie de ajutorul terapeutilor de masaj. 

Prin urmare, multi participa la cursuri masaj pentru a-i ajuta pe cei dragi sau pentru a obtine o profesie profitabila. Poti studia teoria pe cont propriu sau de la distanta, poti adresa intrebari instructorului prin link-ul video, insa trebuie sa finalizezi practica. Numai sub indrumarea personala a unui instructor se poate invata executarea corecta a tehnicilor si ergonomiei.

Ai nevoie de practica

Poti urmari de 100 de ori modul in care altii fac masaj, dar nu te poti vedea pe tine din exterior, si prin urmare, nu esti capabil sa-ti identifici propriile greseli si sa evaluezi in mod adecvat calitatea masajului. De asemenea, masajul pe video nu te va invata ergonomia adecvata. Poti primi sfaturi, dar nu iti poti schimba pozitia corpului in timpul procedurii. Lectiile online ale terapeutilor de masaj se incheie de la zero cu clienti nemultumiti si articulatiile moarte ale maseurului.

Chiar daca vrei sa inveti masajul „pentru tine”, macar sa urmezi un curs masaj al spatelui pentru incepatori. Fara dezvoltare profesionala, o persoana se degradeaza. Daca nu primeste noi cunostinte, abilitatile tale se vor dovedi mai rau in timp. In plus, lipsa de noutate genereaza rutina. 

Nici clientul, nici corpul lui nu iubeste rutina, care pur si simplu se adapteaza la aceleasi manipulari. Ca urmare, efectul masajului de la o procedura la alta este redus. Este optim sa participi la cursuri masaj pentru a invata toate secretele meseriei. 

Masajul inseamna munca fizica. Maseurul isi petrece toata ziua in picioare, adesea lucreaza cu jumatate de norma sau serveste clientii pe teritoriul lor. Ziua de lucru poate incepe la 6:30 sau se poate termina la 23:00. Viata unui maseur este o miscare continua, consumatoare de energie. Consuma intens nu numai kilocalorii, ci si energie mentala, emotionala, vitala. 

Cerere de servicii masaj terapeutic in continua crestere

Piata serviciilor de masaj este vasta, dar cererea de servicii este in continua crestere. In plus, „maseur” este un nume foarte generalizat pentru profesie. Exista terapeuti de masaj pentru masaje medicale, clasice, sportive, thailandeze, ayurvedice si alte masaje. Si fiecare are propriul stil, tehnici si caracteristici. 

Unii creeaza metode originale, altii completeaza masajul cu o varietate de proceduri, altii dezvolta programe complexe individuale. Si nu uita de caracter, compatibilitatea psihologica cu clientul etc. Aceasta inseamna ca toata lumea poate atrage cat mai multi „clienti ideali” (cei carora le plac procedurile efectuate de tine si care nu vor crea probleme) si atat cat au ei nevoie. Un curs de masaj te va ajuta in acest sens.

Inscrie-te la cursuri masaj si accepta sa fii instruit de cei mai buni terapeuti de masaj si sa obtii un document care iti da dreptul de a practica masajul medical in institutii specializate sau in privat. Aceste cursuri iti vor deschide lumea masajului medical modern, cele mai relevante tehnici de pana acum, care sunt putin cunoscute de majoritatea terapeutilor de masaj. 

Chiar daca lucrezi deja in acest domeniu, ai o educatie medicala si ani de experienta la indemana, investitia ta in comunicarea individuala cu maestri recunoscuti va da roade. Vei afla despre cele mai recente realizari in domeniul medicinei restaurative, ti se vor dezvolta abilitatile, vei urca pe o noua scara in cariera si vei descoperi noi perspective profesionale.