“Jos Basescu? Pentru ce? Ca le-a salvat tara? Asa este: orice lucru bun nu ramane nepedepsit.” – Antonie Solomon, 25 decembrie 2012

Secretul lui Traian Basescu nu a constat numai in totala sa lipsa de scrupule si in agresivitatea manifesta pe care multi pacaliti au considerat-o incredere in sine si barbatie politica.

Ci si in exhibarea stridenta – Udrea de pilda – si potentarea defectelor celor din jurul sau. Coruptia “elitelor” PDL s-a datorat in parte si coruperii morale si materiale exercitate insistent de Traian Basescu. Aceasta corupere a fost completata insa de o straveche practica dictatoriala.

La fel ca autoritatile in domeniu Hitler si Stalin, Basescu – pentru a-si prezerva puterea in totalitate – a polarizat grupurile de influenta din PDL pozitionandu-le intr-un dur antagonism. Una din victimele acesor antagonisme a fost si Antonie Solomon.

Totusi, primarul Craiovei a reusit sa stabileasca ieri noi standarde in domeniul josniciei si servilismului politic asumat. Dupa o nedemocratic de indelungata perioada de arest preventiv, prigonit zice-se de cel mai puternic grup din interiorul PDL, Antonie Solomon s-a intors cu forte noi ale abjectiei.

Din pacate foloseste aceste forte pentru a se face de ras, pe el si pe acele eminente cenusii care l-au distorsionat moral atat de accentuat. Ieri Solomon a declarat cu seninatate o serie de enormitati: “In Romania se traieste prost si eu am spus-o de atatea ori, insa suntem pusi prost la raspantie de drumuri, iar poporul roman s-a plamadit cum s-a plamadit. (…) Romania nu a intrat intr-un derapaj datorita lui Traian Basescu, in primul rand, si datorita guvernului. Dar Traian Basescu a fost cu gandirea si cu actiunea si este apreciat in comunitatea europeana. Noi romanii suntem un exemplu pentru altii. Cum a plecat scandalul acesta nu-mi explic, dar ca sa vii de la fotbal si sa iti pui of-ul pe jandarmi….”

Nu exista in mod normal alta explicatie decat cinismul pentru aceasta maree de falsuri si distorsionari propagandistice. Cinismul sau frica. Mai este insa una. Masochismul moral. Desi e constient ca prigoana sa s-a datorat cel putin aprobarii daca nu inspiratiei si mentalitatilor acaparatoare induse de Traian Basescu, Solomon ii ridica acestuia o Banie verbala de ode. De ce?

Exista intre argumentele sale si o explicatie pur rasista pentru saracia Romaniei. Anume, presupusa lipsa de omogenitate etnica: “poporul roman s-a plamadit cum s-a plamadit, fiind la raspantie.”

Imediat dupa aceasta scapare, Solomon il ataca aberant pe Raed Arafat, altfel proaspat “reevaluat” de Traian Basescu. Cum spera si Solomon sa fie: “Nu stiu ce inseamna Raed Arafat pentru Romania asta si ce a facut. Vorba lui Mircea Dinescu: un brancardier si nu stiu ce. Nici nu ma intereseaza, dar eu spun ca protestele in strada au fost manipulate.”

Acest dublu rasism in forma continuata, fata de romani ca si fata de romanul de origine palestiniana Arafat, combinate cu admiratia masochista fata de “taierile dure” (atribuite realist insa inabil lui Basescu insusi), laolalta cu ura fata de manifestantii ce-i contesta crudul idol – nu fac decat sa confirme fara putinta de tagada masochismul lui Antonie Solomon.

Acest masochism se manifesta uneori in faimosul sindrom Stockholm, in care victima fraternizeaza si ii ia apararea calaului. Este o consecinta a unor nevroze cauzate de o identitate fragila a pacientului. Nu vrem sa deducem insa ca Antonie Solomon are probleme identitare.

Din aceste oribile, din punct de vedere moral, si impotriva sentimentelor a peste 80 % din electoratul roman – declaratii ale tristului primar al Baniei putem deduce ca locul sau nu e in scaunul lui Mihai Viteazul. El – ca si presedintele-sef de haita – nu mai sunt, moralmente – romani.