Toti acei fani ai filmului ar trebui sa ia o privire de ansamblu completa asupra istoriei si evenimentelor actuale, abordand industrii din alte tari. Vizionarea cinematografului italian, britanic, indian, argentinian, iranian, pe scurt, duce la diferite perspective si moduri de a spune povesti si de a le pune pe marele ecran.

Industria cinematografica sud-coreeana a castigat o popularitate uriasa in ultimii ani, iar filmele lor au captivat publicul international prin povestile lor captivante, interpretarile remarcabile si regia stralucitoare. Cu ajutorul site-ului Mojoo.ro, iubitorii de film au acum acces la o selectie bogata de productii sud-coreene de inalta calitate, care nu trebuie ratate. In acest articol, vom explora cele mai bune filme coreene disponibile pe Netflix, oferindu-ti o perspectiva asupra fascinantei lumi a cinematografiei din Coreea de Sud.

Si daca esti unul dintre acei oameni care trec cu mult dincolo de filmele de la Hollywood, sunt sanse sa fi vazut lungmetraje coreene … care sunt placute din punct de vedere estetic si adesea deplasate, mai elaborate cu argumente lucrate.

Parasite”, „Minari” sau „Ojka” sunt cateva dintre exemplele in care cinematografia coreeana de cea mai inalta calitate a fost recunoscuta la premiile Oscar. Factorul de diferentiere dintre cinematograful coreean si cel de la Hollywood este imprevizibilitatea si abordarea realista a filmelor asiatice. Multe dintre ele pot fi vazute pe platforme precum Netflix. Iata cateva recomandari:

„#Alive” (2020)

Multa vreme, filmele horror coreene s-au concentrat pe zombi si apocalipse de genul (cum ar fi „Train to Busan”, „Rampant” sau „Kingdom”), iar „#Vivo” se bazeaza pe toate hiturile mentionate mai sus, desi a devenit un adevarat fenomen din toamna lui 2020 – propria noastra pandemie a contribuit cu siguranta la el. Cu Park Shin Hye si Yoo Ah, infatiseaza lupta lor de a trai in timpul unei epidemii bruste de zombi. Atacul brusc si intens de zombi si modul in care amandoi supravietuiesc si se salveaza unul pe celalalt pana in ultima clipa, este o experienta care zguduie stomacul.

„Apelul” (2020)

Imagineaza-ti cum este sa ai un telefon cu care ai putea comunica cu femei de acum 20 de ani. Iata ce se intampla cu Seo-yeon (Park Shin-Shye), care vorbeste pentru prima data cu Young-Sook, amandoi se conecteaza si vietile lor sunt schimbate irevocabil. Intre cei doi, un criminal in serie care se joaca la a-si face treaba lui.

„Regele drogurilor” (2018)

Acesta spune povestea lui Lee Doo-sam (Song Kang-ho), un traficant de droguri notoriu care a devenit un lord infam al drogurilor in Coreea in anii 1970. Este ambitioasa, epica, distractiva, ruleaza cu stil si are o coloana sonora originala a lui. cei mai selecti.

„O fata a secolului al XX-lea” (2022)

Sunt multe filme de dragoste pentru adolescenti, dar putine in care subiectul este tratat cu atata delicatete, seriozitate si aratand toate complexitatile pe care le au relatiile in acest moment al vietii unei persoane. Yeon-du ii cere prietenei sale cele mai bune, Bora, sa adune toate informatiile pe care le poate despre Baek Hyun-jin in timp ce se afla in Statele Unite pentru a fi supusa unei operatii la inima. Bora decide sa se apropie mai intai de cel mai bun prieten al lui Baek, Pung Woon-ho. Cu toate acestea, planul stangaci al lui Bora se desfasoara intr-o directie neasteptata. In 1999, cu un an inainte de noul secol, Bora, care implineste saptesprezece ani, cade in febra primei ei iubiri.

„A 8-a noapte” (2021)

O batalie de opt zile intre viata si moarte soseste pentru a impiedica ruperea sigiliului care tine ceea ce nu trebuie sa trezeasca. Daca se trezeste, isi va merge pe calea pietrelor pentru a semana haos in lume. Facand acest lucru, cu margele de rugaciune intr-o mana si un topor in cealalta, un calugar urmareste un spirit stravechi care stapaneste pe oameni si dezlantuie iadul pe Pamant.