Telefonul a devenit un prieten de nădejde, peste noapte. Cu toate acestea, un telefon nu este la fel de palpitant dacă nu vine cu o serie de aplicații pe care să le încerci. Indiferent dacă îți place să înveți lucruri noi și să-ți dezvolți latura artistică sau cea culinară, vrei să îți gestionezi datele personale fără probleme, sau vrei pur și simplu să te detașezi la finalul unei zile, aplicațiile mobile îți vin în ajutor. Cu toate că nu toate opțiunile disponibile în magazinul virtual sunt gratuite, merită să le încerci o vreme pentru a vedea dacă ți se potrivesc sau nu. Iată câteva opțiuni care îți vor îmbunătăți viața.

Stil de viață sănătos

Din ce în ce mai multe persoane acordă un interes crescut sănătății lor. Fie că încearcă să meargă la sală în mod constant, sau au grijă la ceea ce mănâncă, au la îndemână aplicații și device-uri care să îi ajute în acest sens.

Pe lângă alimentație, la fel de important este și să bei apă pentru a te hidrata suficient, în special pe durata verii. Dacă faci parte dintre persoanele care uită să bea apă, ți-ar prinde bine o aplicație de tipul Daily Water Tracker Reminder care contorizează câtă apă bei pe parcursul unei zile și îți amintește să te hidratezi.

În plus, aplicațiile pentru sănătatea precum Apple Fitness+, Runkeeper sau MySwimPro trebuie să fie la tine în telefon dacă îți dorești să te apuci de sport și să vezi rezultate.

Muzică pe toate gusturile

Pe lângă toate sarcinile pe care te ajută să le duci la bun sfârșit prin intermediul aplicațiilor, telefonul este la fel de util când vine vorba de redarea pieselor tale preferate.

Indiferent de genul muzical pe care preferi să îl asculți de obicei, o aplicație mobilă precum Spotify sau Poweramp este ceea ce ai nevoie. Partea bună a acestor aplicații este că ele sunt compatibile cu orice tip de telefon și au o opțiune de a le folosi fără a plăti un abonament. Odată creată lista de redare, tot ce rămâne de făcut este să dai play pieselor care te fac să te simți bine.

Dezvoltare personală

Există multe aplicații care te ajută să te concentrezi mai bine și să-ți îmbunătățești memoria. Indiferent dacă îți plac jocurile clasice așa cum sunt șahul, tablele sau preferi să înveți cum să joci poker și să-ți provoci prietenii la un joc, există o opțiune pentru tine. Nu trebuie să pleci de acasă pentru a avea parte de o experiență minunată și pentru a exersa de câte ori vrei. Un alt lucru bun legat de acest tip de aplicații este că îți oferă instrucțiuni utile și trucuri care te ajută să fii un jucător pe cinste chiar dacă nu ai mai jucat până acum.

Iar dacă ești în căutarea unei aplicații din sfera de business, poți încerca, fie LinkedIn Learning, Udemy sau Khan Acemy, pentru cursuri interesante.

Călătorii reușite

Dacă faci parte din categoria persoanelor cărora le place să își planifice până la cel mai mic detaliu călătoria, ai nevoie de un partener pe cinste.

Pe lângă aplicațiile de navigație care te asigură că nu te rătăcești în locurile noi pe care le vizitezi, mai ai nevoie și de un mod de a-ți pune la cale itinerariul.

Hârtia și pixul erau de folos odată, la fel și notițele din telefon. Acum a venit momentul să treci la următorul nivel și să încerci o aplicație de tipul Spotted by Locals, care este ideală pentru călătoriile tale viitoare. Această aplicație este totodată un ghid realizat pentru turiști și este compus din 79 de orașe.

Editare poze

Una dintre cele mai folosite funcții ale telefonul tău este camera acestuia. Oricât de priceput ai fi la a realiza fotografii, tot este nevoie să le editezi. Poate îți dorești să aplici un filtru sau să îmbunătățești culoarea fotografiei. La urma urmei, o aplicație gratuită de tipul Snapseed este tot ce ai nevoie pentru a transforma pozele tale simple în adevărate opere de artă.

Pe lângă aceasta, mai ai și alte aplicații de editat poze pe care le poți încerca. Din listă fac parte și Photo Collage, Adobe Photoshop sau Visage.

Dacă ești în căutare de aplicații pe care să încerci, în rândurile de mai sus găsești câteva opțiuni care s-ar putea să fie pe placul tău. De unele dintre acestea poate că ai auzit deja în timp ce altele merită descoperite.