Menstruatia are o durata normala de 3-7 zile, insa in cazuri anormale, aceasta poate dura chiar si 10-14 zile. Este vorba despre menstruatia prelungita, care poate ascunde diferite infectii sau boli. Mergi imediat la medic daca ai o menstruatie prelungita! Iata care sunt riscurile menstruatiei prelungite!

Infectie pelvina

Infectia pelvina apare la fiecare menstruatie si determina durerea de scurta durata din zona abdominala. Nu este ceva anormal daca durerea nu este persistenta. Insa, daca durerea persista pentru 2-3 zile, daca este intensa sau nu trece nici cu calmante, atunci trebuie sa mergi inevitabil la medic pentru un control ginecologic.

Infectie genitala

De cele mai multe ori este vorba despre o infectie vaginala propagata ascendent catre uter. Trebuie in primul rand tratata cauza infectiei, dupa o serie de analize specifice.

Tumoare

Chiar si prezenta unei tumori poate cauza durere la nivelul abdomenului inferior, si in special in zona ovarelor si a uterului. Indiferent ca vorbim despre o tumoare maligna sau benigna, aceasta poate cauza dureri menstruale mai mari decat in mod normal.

Endometrioza

Endometrioza este o cauza frecventa a durerilor menstruale. Endometrul este mucoasa care captuseaza uterul, iar in cazul endometriozei, acest tesut migreaza in afara uterului. Cel mai frecvent, endometrul poate migra in pelvis sau la nivelul ovarelor.

Acumulare de lichid in trompe

O alta cauza a durerilor menstruale prelungite poate fi acumularea de lichid in trompele uterine. Nu se stiu cauzele care duc la aceasta afectiune, insa provoaca dureri in timpul menstruatiei.

Control regulat

Controlul regulat la medicul ginecolog este obligatoriu pentru orice femeie care si-a inceput viata sexuala, indiferent daca este in momentul de fata activa sexual sau nu. Printr-un simplu control de rutina poti identifica infectii ale organelor genitale si le poti trata mai repede, crescandu-ti in acest fel si sansele de vindecare completa.