Oamenii încep să înțeleagă tot mai mult că metodele naturale de tratare a unor boli sunt foarte benefice și de aceea își îndreaptă atenția către acestea. Printre ele se află și acupunctura, o metodă de tratament care are o vechime de mai bine de 5.000 de ani, dar ale cărei efecte benefice nu ai cum să le contești. Și chiar dacă a fost inventată în China, asta nu înseamnă că reprezintă o noutate la noi în țară. Dimpotrivă, putem spune că avem un istoric acupunctura Bucuresti care se întinde pe câteva zeci de ani în urmă, așa că nu vorbim de vreun element de noutate. Mai bine hai să descoperi alături de noi care sunt efectele benefice pe care le are această metodă de tratament și, mai ales, să vedem cine se poate bucura de ele. 

Calmarea durerilor

Nu este cineva, oriunde în lume, care să nu fi simțit o durere, mai mult sau mai puțin puternică. Acupunctura se dovedește a fi foarte eficientă în acest caz, și se știe că este unul dintre cele mai bune remedii pentru a o reduce în intensitate. Cu ajutorul ei, organismul nostru este stimulat să își producă în mod natural endorfinele de care are nevoie, și astfel nu mai ai nevoie de alte tratamente pentru a scăpa de neplăcuta durere. Nu contează că este vorba despre durere dentară, menstruală, de spate sau de cap, acupunctura este excelentă. 

Reduce efectele neplăcute ale tratamentelor împotriva cancerului

Nu există cuvintele potrivite pentru a descrie celor din jur suferința celor care au fost diagnosticați cu cancer. În afară de faptul că este un diagnostic dur, care te face să te pierzi cu firea, nici tratamentul nu este prea ușor de suportat. Chiar dacă ai parte de stoparea cancerului și în unele cazuri chiar vindecarea lui, efectele neplăcute ale tratamentelor sunt destul de numeroase. Aici intervine acupunctura și, grație ei, cele mai multe dintre aceste manifestări neplăcute sunt mult reduse în intensitate, și chiar ajungi să nu le mai simți deloc. 

De ajutor în cazurile de infertilitate  

Din păcate, din ce în ce mai multe cupluri se confruntă cu infertilitate. Dorința de a avea copii este însă una mare, așa că ești dispus la multe sacrificii pentru a avea parte și tu de o astfel de minune. În afară de tratamentele pe care le vei primi acum de la medicii specialiști, poți să încerci și câteva ședințe de acupunctură, deoarece s-a observat că ajută la mărirea efectelor pozitive ale medicamentelor pentru infertilitate. Reușești să îți reglezi și mai bine organismul și în acest fel cresc cu mult șansele de a avea un copil! 

Ameliorează și tratează problemele digestive

Stilul de viață de-a dreptul haotic al celor mai mulți dintre noi ne fac să suferim de multe probleme digestive. Acestea își găsesc ameliorarea sau chiar leacul tot în acupunctură. Și nu ne referim neapărat la acele probleme banale, care se pot rezolva mult mai ușor doar cu schimbarea stilului de viață, ci și colită ulcerativă, de exemplu. 

Migrene

Dintotdeauna te-ai confruntat cu migrene și nu știi ce să mai faci ca să scapi de ele? Te-ai săturat să iei atâtea pastile, și multe dintre ele deja nu mai au niciun efect? Înainte de a abandona lupta, încearcă și unele ședințe de acupunctură. S-ar putea să ai o surpriză mai mult decât plăcută, și nici nu îți va veni să crezi cât de simplu a fost totul.

Chiar și cei mici pot fi tratați prin acupunctură

Specialiștii în domeniu ne dau asigurări că acupunctura este o metodă de tratament care poate fi folosită înclusiv în cazul copiilor. Și, deși se știe că aceștia se tem foarte mult de ace, nu vor avea o astfel de problemă în cadrul ședințelor. Există multe afecțiuni ale acestora care pot ameliorare sau chiar tratate cu ajutorul acupuncturii, și aici avem în vedere chiar și enurezisul sau pierderea necontrolată a urinei, diaree infantilă, boala ticurilor, convulsiile, ascaridoza, sau hiperchinezia. Discută cu un medic specialist despre copilul tău și dacă este posibil ca afecțiunile cu care acesta a fost diagnosticat să își găsească rezolvarea în acupunctură. 

O adevărată alinare pentru adulți

Cei mai mulți dintre adulții care au încercat ședințele de acupunctură susțin că au reușit să scape de durerile pe care le resimțeau, se simt mai puțin stresați și au o mai bună stare de sănătate. Ce ți-ai putea dori mai mult? De asemenea, această metodă de tratament poate fi aplicată și preventiv, nu doar atunci când deja s-a instalat o anumită boală. Știi cum se spune, este mult mai simplu să previi decât să tratezi, nu? 

Acupunctura și cei de vârsta a treia

Nu mai este nevoie să spunem că pe măsură ce înaintăm în vârstă, ne confruntăm cu tot mai multe probleme de sănătate. Cele legate de mobilitate sunt cele mai frecvente, iar specialiștii susțin că afecțiunile reumatismale sunt tratate cu real succes folosind în acest scop acupunctura, la care se mai adaugă și exerciții fizice, un anumit stil alimentar și consumul de produse apicole. Chiar și afecțiunile cognitive sunt ameliorate simțitor cu ajutorul acestei metode de tratament, așa că nu te grăbi să o respingi doar pentru că îți este foarte teamă de ace.

Discută cu un specialist în domeniu

Ai vrea să știi dacă acupunctura este eficientă și în cazul tău? Atunci programează o vizită la un cabinet de specialitate și discută direct cu un medic acupunctor. Acesta este cel mai în măsură să îți ofere informațiile dorite!