Atat femeile, cat si barbatii pot avea barbie dubla. Aceasta este un pliu de grasime, si apare mai frecvent la persoanele mai plinute. Exista si barbie dubla mostenita genetic sau dobandita ca rezultat al obisnuintei de a-ti privi picioarele, de a citi culcat sau de a dormi pe perne inalte.

In cazul in care avem de-a face cu exces de grasime, barbia dubla poate fi eliminata foarte simplu, printr-o interventie chirurgicala. Lipoaspiratia faciala consta in extragerea surplusului adipos, fiind o procedura destul de usoara, care se face chiar si sub anestezie locala.

O alta metoda de a scapa de barbia dubla este cu ajutorul laserului, pe care mdicul estetician il va folosi pentru indepartarea stratului de grasime. Pentru persoanele trecute de 50 de ani, caz in care pielea se lasa destul de mult, se poate interveni cu un lifting facial, care va imbunatati aspectul intregii fete.

Ca urmare a oricarei interventii, se va obtine un contur mai bun al mandibulei, linia barbiei fiind mai accentuata, iar gatul dand senzatia de alungire si intinerire.

Inainte de operatia de corectare a barbiei duble, medicul iti va recomanda cateva investigatii precum: hemograma, coagulograma, VSH-ul, bilirubinemia, masurarea tensiunii arteriale, glicemia, ureea, transaminazele si electrocardiograma. Cu doua saptamani inainte de operatie se renunta la fumat si la tratamentele cu aspirina sau anticoagulante. Nu se consuma nimic cu 6 ore inainte de interventie.

Dupa operatie vei purta un bandaj elastic timp de 2-3 saptamani. Acesta ajuta la refacerea uniforma a pielii si impiedica amplificarea edemelor. Rezultatul final al interventiei este vizibil dupa 5-6 saptamani. Disconfortul local se reduce prin medicatie antialgica prescrisa de medicul chirurg si anestezist.

De cele mai multe ori, interventia decurge fara complicatii. Daca totusi acestea apar, sunt minore si implica hematomul, modificari temporare ale sensibilitatii pielii, seromul sau mici denivelari tegumentare temporare, care dispar la vindecare.