Daca ai sta sa te gandesti, ti-ai da seama ca, atunci cand esti sanatos, starea ta fizica buna se reflecta in stralucirea si bucuria de pe fata ta. Ce este mai frumos decat o minte sanatoasa, intr-un corp sanatos, asa cum spune si un vechi proverb latin?!
 
Daca ar fi sa dau un sfat, atunci voi spune ca important este sa stii la timp sau sa depistezi din timp unele nereguli, pentru ca maladiile ne pandesc la fiecare pas. Ma adresez in primul rand femeilor, pentru ca lor as vrea sa le dau cateva sfaturi.
 
Ma veti intreba de ce?
 
E simplu: ele sunt pilonul principal al omenirii perpetueaza specia, dar au si multe alte indatoriri, carora se straduiesc din plin sa le faca fata – sunt si salariate, si gospodine, si mame si sotii. Toate acestea insa pot sa le faca sa se neglijeze. Nu o data auzi femeile spunand ca nu au timp pentru ele. Din pacate, in prezent, starea de sanatate a femeii este mai proasta decat in anii precedenti.
 
Cauzele? Poate lipsa de timp, de bani, neglijenta sau poate toate la un loc. De aceasta data vom discuta despre problemele genitale. Acestea nu trebuie ignorate, iar problema trebuie abordata inca din copilarie. Mamele trebuie sa stie cand, pe ce perioada si in ce cantitate au fetele ciclu pentru ca numai in acest mod putem preveni probleme care, neglijate, se pot dovedi mai tarziu grave.
 
Nici durerile menstruale nu trebuie ignorate pentru ca pot fi declansate de dereglari hormonale sau, mai rau, de chisturi ovariene care pot aparea si de la varste fragede. Este un semn ca metabolismul are de suferit, iar un consult medical este absolut necesar. Vinovata de aceste probleme poate fi si glanda tiroida, care poate crea probleme inca din copilarie, generand dereglari hormonale care pot avea consecinte grave.
 
Statisticile atesta faptul ca, tocmai din cauza acestor dereglari, numarul femeilor cu cancer la san sau de colon a crescut foarte mult. De aceea sfatuiesc femeile sa nu se neglijeze si sa-si faca un control ginecologic de doua ori pe an. Si inca ceva: odata diagnosticate afectiuni usoare ale aparatului genital, ale tiroidei sau noduli la san, acestea se pot trata cu mare usurinta su cu ajutorul bioenergiei. Nu te baza insa doar pe asta si, mai ales, nu neglija vizita la medic.