Implantul dentar reprezintă unul dintre cele mai solicitate tratamente stomatologice din cabinetului medicului specialist. Este o metodă complexă și sigură, care poate readuce sănătatea dentară fără alte complicații fiecărui pacient. Însă, care sunt avantajele pe termen lung ale unui implant dentar?

Indiferent dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, există o soluție sigură pentru orice situație întâmpinată, dar asta numai în cabinetul medicului stomatolog, care întotdeauna știe cum să-ți elimine nesiguranța și să-ți ofere cel mai bun tratament. Iată care sunt principalele avantaje ale unui implant dentar.

Tehnologie modernă pentru orice nevoi

În prezent, lucrările revoluționare de tip fast&fixed, care presupun dinți ficși într-o singură zi, te pot ajuta să ai o dantură fixă perfect funcțională în doar câteva ore de la implantare. Tehnologia de ultimă generație dintr-un cabinet specializat te poate ajuta chiar dacă te confrunți cu afecțiuni grave. Implantul dentar reprezintă o alternativă sigură, eficientă și estetică prin care îți poți recupera orice dinte pierdut.

Asigură o sănătate orală pe termen lung

Intervențiile de acest tip nu au o acțiune temporară, ci una de durată, care poate fi susținută printr-o igienă orală optimă. Implantul dentar îmbunătățește atât masticația, cât și vorbirea, dar și sănătatea orală, deoarece structura din titan și bontul protetic sunt compatibile cu organismul uman și nu cauzează reacții adverse. În scurt timp după ce a fost montat implantul dentar, obiceiurile zilnice pot fi reluate, fără restricții.

Protejează toată dantura

Implantul dentar asigură susținerea necesară pentru dinții limitrofi, așa că nu este decât un tratament care protejează un singur dinte. De obicei, lipsa unui dinte poate duce, pe termen lung, la degradarea treptată a sănătății osului și implicit a gingiei. Implantul dentar poate preveni acest disconfort și nu permite degradarea în timp a celorlalți dinți sănătoși.

Un implant dentar presupune o intervenție simplă și nedureroasă

Datorită serviciilor dentare de calitate, implanturile dentare nu presupun intervenții chirurgicale dureroase ori chinuitoare. Totul se desfășoară extrem de simplu, iar procesul de vindecare, care poate dura între 3 și 6 luni, nu este dureros absolut deloc. După inserarea implantului care înlocuiește rădăcina distrusă a dintelui, se montează bontul protetic și ulterior, după vindecarea zonei, se montează coroana.

Implantul dentar nu se cariază

Implantul dentar nu are structuri organice vii, ceea ce înseamnă că nu doare, deoarece nu are terminații osoase, dar nici nu se pot forma carii dentare. Nu se manifestă nicio sensibilitate ori durere la nivelul implantului.

Implantul dentar reprezintă restaurarea zâmbetului în mod natural, deoarece înlocuiește integral dintele, inclusiv rădăcina, cu o bază puternică și stabilă, dar și o coroană ce este realizată din materiale esterice.