Sucurile de detoxifiere concentreaza o cantitate mare de substante nutritive in interior, in special in ceea ce priveste vitaminele si antioxidantii.

A dori sa fii si sa arati sanatos este o problema de zi cu zi. Eticheta de detoxifiere ne-a invadat viata de zi cu zi si acum asistam la piata alimentara in cautarea celor mai naturale produse. Celebrele sucuri de detoxifiere ne-au determinat sa bem, sa mancam si sa ne gandim la verde.

Aceasta tendinta a fost promovata de vedete de film, cantareti, modele si influentatori si a avut o mare influenta asupra multor oameni care, astazi, sunt din ce in ce mai preocupati de o alimentatie mai sanatoasa.

Exista multe beneficii pe care le aduce aceasta miscare alimentara, de la pierderea in greutate pana la curatarea corpului. Cu toate acestea, dezavantajele de a va baza dieta doar pe sucuri de detoxifiere sunt, de asemenea, diverse. Vom vedea ambele puncte mai jos.

Beneficiile sucurilor de detoxifiere pentru dieta

Beneficiile sucurilor de detoxifiere constau in modul in care sunt preparate si in cantitatea de fructe si legume care urmeaza sa fie combinate.

Trebuie sa stiti ca proprietatile sale nu vor avea un efect real daca obiceiurile alimentare nu se schimba si sunt mentinute in timp. Acum, beneficiile sale sunt urmatoarele:

  • Contin fibre

Sucurile se fac cu legume si fructe, iar acestea sunt foarte bogate in fibre. Cresterea consumului de fibre este foarte pozitiva si benefica pentru dieta dvs., deoarece imbunatateste tranzitul intestinal, potrivit unui studiu publicat in revista “Alimentary Pharmacology & Therapeutics”.

Interesant este sa faci shake-uri de detoxifiere cu cele mai bogate fructe in fibre sau sa le combini intre ele. Acest lucru va va ajuta sa va mentineti intestinul curat si sa imbunatatiti miscarile intestinale daca suferiti de constipatie.

  • Ofera multi macronutrienti

Sucurile de detoxifiere contin mai multi nutrienti macro benefici. Printre acestea, putem mentiona urmatoarele:

Magneziu : necesar pentru a produce energie si pentru a avea loc alte procese fiziologice.

Calciu : important pentru oase si in cazurile de contractii musculare si de transmitere a nervilor.

Mangan : mitocondriile noastre au nevoie de acest nutrient pentru a ramane sanatosi

Acidul folic : previne problemele cardiovasculare, potrivit cercetarilor publicate in revista „The American Journal of the Medical Sciences”.

Betaina : actioneaza in procesele de purificare a ficatului.

  • Nici nu-ti vei da seama ca consumi legume

Pentru multi oameni gustul legumelor este intolerabil. Din fericire, cu sucurile de detoxifiere vor uita acest detaliu.

Daca vi se intampla acest lucru, va puteti consuma vitaminele si mineralele fara sa simtiti respingerea legumelor, deoarece aceste sucuri sunt delicioase.

  • Totul intr-un pahar

Aceste sucuri sunt un preparat natural excelent. Nu este nerezonabil sa spunem ca au o anumita asemanare cu suplimentele care ofera multe vitamine cu un singur aport.

Rutina zilnica poate face dificila consumarea tuturor substantelor nutritive de care organismul are nevoie in timpul zilei. Cu toate acestea, cu sucurile verzi va ajuta la indeplinirea acestei sarcini.

  • Pastreaza nutrientii in alimente

In procesul de preparare a sucurilor de detoxifiere, nu se genereaza caldura, astfel incat fructele si legumele isi pastreaza proprietatile.

Gatirea alimentelor ii scade beneficiile naturale si acest lucru inseamna ca nu puteti profita de toti nutrientii pe care ii contin.