Un living mic nu este un motiv pentru a nu-l decora asa cum vrei, dimpotriva! Iata cateva tehnici simple pentru a sti cum sa decorati un living mic si care va vor face spatiul vizual mai spatios, confortabil si elegant.

Canapea intr-un colt

Asezarea canapelei intr-un colt va va ajuta sa castigati mult spatiu, atat fizic, cat si vizual. Pentru aceasta, o piesa de mobilier in forma de L este perfecta, care permite o buna circulatie a oamenilor si ofera suficient spatiu pentru a sta.

Pe piata exista mai multe alternative de doua corpuri, perfecte pentru un living de cativa metri patrati.

Folositi dungi orizontale

Conform diferitelor studii, deja clasice in decor, s-a dovedit ca dungile orizontale fac spatiile sa para mai largi. Profitati de incorporarea lor in decorul camerei dvs. de zi: folositi-le in textile, picturi sau chiar vopsite pe unul dintre peretii camerei.

Covor: cu cat este mai mare cu atat mai bine

Poate suna ciudat, dar punerea unui covor mare in camera de zi va ajuta si spatiul sa para mai mare ; asta, pentru ca va da uniformitate si continuitate.

Un truc bun? Daca camera dvs. de zi este foarte mica, alegeti un covor care sa nu se stranga sub canapea, ci sa fie chiar in fata picioarelor.

Mobilier multifunctional

Preferati mobilierul multifunctional, minimalist, astfel incat plafoanele sa para mai largi, jucati-va cu perspectivele! Acest lucru va fi util mai ales daca camera dvs. de zi se afla intr-un apartament mic.

Acest truc simplu va ajuta, de asemenea, sa nu obstructioneze viziunea globala a spatiului, in acelasi timp in care genereaza profunzime.

Alegeti tonuri neutre

Culorile sunt una dintre cele mai simple modalitati de a mari sau de a reduce dimensiunea unei camere. Din acelasi motiv, daca camera de zi este mica, opteaza pentru culori deschise sau neutre pentru a picta peretii. Albul sau griul deschis sunt o alternativa excelenta, deoarece vor oferi luminozitate si nu vor genera contrast excesiv in spatiu.

Un alt sfat este sa preferati culorile reci, deoarece, potrivit teoriei, acestea sunt percepute mai indepartate, facand camera dvs. de zi sa para mai lunga si mai profunda.

Luminozitate

O modalitate buna de a va extinde camera de zi este prin eliberarea spatiului din fata ferestrelor. Acest lucru va ajuta la crearea senzatiei ca exteriorul se amesteca cu interiorul.

Pentru a spori acest efect, alegeti perdele in tonuri deschise, in tesaturi subtiri si usoare care permit trecerea luminii.

O idee buna este sa le atarnati de tavan, astfel incat sa ocupe intreaga inaltime a camerei: acest lucru va provoca senzatia ca plafoanele sunt mai inalte decat in ​​realitate.

Mobilier transparent

In ultima vreme am vazut o tendinta catre mobilier transparent, realizat din materiale precum plasticul sau acrilul. Acestea sunt perfecte pentru decorarea camerelor de locuit din case mici sau apartamente, deoarece nu obstructioneaza vederea.

Mobilierul cu oglinzi este, de asemenea, o tendinta, de asemenea , foarte bun pentru spatiile cu cativa metri, deoarece lumina sare de pe ele.

Oricare dintre ele va face ca spatiul sa para mai mare!