Ganditi-va la Feng shui Bagua ( Pa-Kua ) ca la harta energetica suprema a casei dvs. Folositi Harta Bagua pentru prosperitate si dragoste, pentru faima si reputatie in birou, dar si pentru sanatate si familie.

Daca nu ati auzit de acest lucru pana acum, nu este foarte surprinzator. Nu se preteaza la o descriere usoara, asa cum o fac cele cinci elemente esentiale. Harta Bagua este reprezentata de cele 5 elemente feng shui: foc, apa, lemn, pamant si metal.

Armonia intr-un spatiu de locuit (acasa, birou) este influentata de energia din fiecare punct cardinal (N, E, S, V).

Dar asta nu inseamna in niciun caz ca sunt greu de implementat, pentru ca nu sunt. Odata ce va dati seama exact cum functioneaza Feng shui pa gua, veti folosi aceste „indicatii” pentru harta casei dvs. cu un entuziasm care va poate surprinde (si poate va poate deranja familia! vor culege si energia pozitiva crescuta a eforturilor tale.) Energia pozitiva prezenta in fiecare colt al casei atrage armonie in relatii, o situatie financiara buna si longevitate. Aceasta energie are o influenta speciala asupra fiecarui individ in ceea ce priveste fiecare aspiratie din viata legata de dragoste, cariera, sanatate. `

Harta clasica Bagua

Harta clasica a Feng shui pa gua este un octogon, cu opt laturi. Ganditi-va la un semn de oprire si aceasta este exact forma hartii pe care urmeaza sa o suprapuneti pe conturul casei dvs. Fiecare parte a acestui octogon corespunde unei directii specifice. Si nu este surprinzator ca in practica artei feng shui fiecare directie reprezinta o zona diferita a vietii tale.

Dar, mai mult decat atat, aceasta harta este intim legata de utilizarea celor cinci elemente despre care tocmai am aflat. Da, cu cat stii mai multe despre aspectul casei tale – din punctul de vedere al Feng shui pa gua – cu atat vei fi mai eficient in utilizarea celor cinci elemente.

Cum se foloseste o harta Bagua

Fiecare parte individuala a Feng shui pa gua este o zona sau un aspect diferit al vietii tale. Feng shui recunoaste noua centre principale de viata.

Va intrebati deja – opt laturi, noua zone? Ce-i cu aia.

Opt dintre aspectele vietii radiaza din laturile octogonului. Un aspect este bine introdus in octogon!

Fiecare aspect are o fractiune din casa ta. Este posibil sa constatati ca unii puristi atribuie directii geografice specifice acestor zone. Si in timp ce toti expertii Feng Shui recunosc acest lucru, este , de asemenea , o chestiune de traditie pentru a incepe de la usa din fata si asezati suprafata hartii corespunzatoare cu cariera aspectul peste planul de etaj al casei.

De asemenea, puteti atribui aceasta harta in acelasi mod oricarei camere din casa dvs. Pur si simplu luati harta feng shui pa gua (harta energetica) si plasati-o deasupra intrarii principale a oricarei camere – un dormitor, biroul de acasa sau bucataria dvs., de exemplu – si apoi pur si simplu deplasati-va in sens invers acelor de ceasornic prin harta. Fiecare perete si fiecare colt are un aspect de viata corespunzator.

Puteti gasi la inceput, atribuirea directiilor reale si apoi utilizarea relativa a hartii cu plasarea usii din fata. Si intr-adevar ar putea fi. Dar, in anumite privinte, nu este altceva decat diferite teorii ale plasarii.

In scopurile noastre, chiar daca v-am furnizat indicatiile, vom folosi harta relativa care se centreaza la intrarea din fata a unei structuri pentru a indica anumite sectoare de viata.

Cele 9 zone feng shui bagua

Bazele hartii bagua – cele noua zone, numite centre de viata si atributiile lor directionale sunt:

  • Faima – uneori denumita popularitate – si reputatie – Sud
  • Relatii si dragoste – Sud-Vest
  • Prosperitate si avere – Sud-Est
  • Familie – Est
  • Sanatate – centrul octogonului
  • Cunostinte si abilitati – Nord-Est
  • Cariera si recunoastere – Nord
  • Copii si creativitate – Vest
  • Calatorii si oameni de ajutor – Nord-Vest

Mai mult, pare logic ca sanatatea ar fi plasata in centrul tuturor. Are perfect sens, acum nu-i asa? La urma urmei, de cate ori ai auzit oamenii spunand – poate tu printre ei – ca daca nu ai sanatatea ta , nu ai nimic! Chiar si principiile feng shui o recunosc.

Acum, stai la usa din fata casei tale. Vom aplica aceasta harta relativa ba-gau in camera dvs. de zi. Odata ce ati aflat aceasta descriere, puteti vizualiza aceasta harta cu referire la intreaga dvs. casa.

Usa din fata este considerata zona carierei. O sa lucrezi in sens invers acelor de ceasornic. Asta inseamna ca coltul din stanga dvs. reprezinta sectorul de viata al calatoriilor si al oamenilor de ajutor. Peretele din stanga corespunde copiilor si creativitatii. Coltul de cealalta parte a peretelui este asociat cu casatoria.

„Zidul faimei”, asa cum este, este chiar vizavi de peretele carierei pe care il remarcati. Urmatorul colt este coltul bogatiei si prosperitatii . (In cazul in care va pierdeti in acest moment, ar trebui sa fie chiar vizavi de primul colt dedicat calatoriilor.

Aceasta inseamna ca peretele care este chiar opus pe care l-am atribuit copiilor este familia. Singurul colt ramas – care este direct in dreapta ta cand stai la usa este cunostintele, abilitatile si intelepciunea.

Vai! Acel „tur feng shui” rapid al casei tale te poate ameti putin, dar inainte de a-ti da seama, vei avea toate aceste zone memorate. Mai tarziu, in acest capitol, v-am furnizat o harta alternativa, care este utilizata de unii.

Acesta contureaza casa in functie de „patrate”. Dar puteti avea o senzatie pentru amplasarea acestor zone in raport cu usa din fata . Apropo, pe aceasta harta, am inclus si indicatiile de orientare, doar in cazul in care va simtiti mai confortabil folosind aceasta tehnica.

Feng Shui Bagua – Notiuni de baza reguli si sfaturi

Legand totul impreuna intr-un mod feng shui si intelegand principiile Feng Shui Bagua (harta energetica):

Pe langa atribuirea directionala, fiecare aspect al vietii detine si unul dintre cele cinci elemente esentiale si culorile si formele sale. Si din nou, am inclus si in acest sens directiile foarte traditionale.

Nordul, care este aspectul de viata al carierei si al recunoasterii, este strans legat de elementul apa si de culorile albastru si negru. Deosebit de eficienta aici este culoarea neagra.

Zona de nord-vest a casei dvs. (zona din stanga usii) corespunde aspectului de viata al descoperirii oamenilor de ajutor, a calatoriilor si a binecuvantarilor. Elementul esential care imbunatateste aceasta zona este metalul cu culorile sale, gri, slefuit, auriu si alb. Vrei sa fii mai mult o binecuvantare pentru altii? Apoi concentrati-va pe alb si gri.

Daca sunteti preocupat de copiii dvs. sau de creativitate, trebuie sa stiti decat directia atribuita aspectului vietii, vestul este deosebit de sensibil la energia care emana din elementul esential metal si culorile sale de alb, gri, argintiu si auriu. . Daca doriti sa va imbunatatiti in mod special aceasta sectiune din viata, concentrati-va pe utilizarea culorii albe.

Aspectul de viata al iubirii si al casatoriei sau al relatiilor se gaseste in sud – vestul casei dvs. si foloseste elementul pamantului pentru a crea qi. Culorile acestui aspect de viata sunt apoi galbene si maronii, precum si nuante reci sau dezactivate de portocaliu. Aici, din nou, daca cititi anumite carti sau cautati pe site-uri web, s-ar putea sa vedeti unii practicanti feng shui care recomanda utilizarea rozului.

In casa ta, Sudul si zona sa de viata de renume si reputatie foloseste elementul focului si culorile care simbolizeaza si creeaza energie pozitiva legata de acest element, portocale, rosii, galbene stralucitoare si chiar violet. Pentru a fi deosebit de eficient in crearea unui qi sanatos si in cresterea faimei, popularitatii sau reputatiei, ganditi-va la rosu, rosu, rosu.

Directia spre sud-est si aspectul sau de viata inerent al prosperitatii si bogatiei utilizeaza, de asemenea, elementul lemnului si culorile sale de verde si albastru deschis. Culoarea verde este deosebit de utila pentru a crea energie bogata. Nu va mirati, insa, daca pe masura ce continuati sa aflati despre arta sa veche, descoperiti ca unii experti recomanda culoarea mov.

Directia spre est si aspectul sau de viata al familiei este reprezentat de lemn si culoarea verde si toate nuantele si albastrele sale deschise. Daca doriti sa fiti cel mai eficient aici la crearea unei vieti de familie sanatoase, concentrati-va pe culoarea verde.

Nord-estul casei dvs., al carui aspect de viata atribuit este cunoasterea si abilitatile, este reprezentat ca un element de pamant si de culorile portocalelor si ale galbenelor. Unii experti in feng shui va vor spune chiar ca unele maronii din aceasta zona ar face minuni la deblocarea qi in aceasta zona.

In centrul tuturor, bine infipt in mijlocul „semnului de oprire” in sine este aspectul de viata al sanatatii si starii de bine. Sanatatea este reprezentata de elementul pamant si de culorile sale de portocale si galbene dezactivate – in special galbene.