Ceea ce purtati poate oferi informatii despre personalitatea dvs. Tu esti ceea ce porti, si nu exista nici o indoiala ca personalitatea este exprimata prin tinutele pe care le alegi. Psihologia determina alegerile noastre de imbracaminte. De exemplu, oamenii care poarta culori vii sunt foarte puternici si veseli, in timp ce aceia care poarta nuante inchise sunt mai seriosi si conservatori.

Comportamentele de cumparaturi si de cheltuieli provin adesea din motivatii interne, cum ar fi emotiile, experientele si cultura. Dar orice comportament este inradacinat in ceva mai profund, cum ar fi personalitatea noastra.

Cum folosim hainele ca un ajutor … si o arma

Americanii se bazeaza pe imbracaminte ca indicator economic si social, deoarece nu exista semne oficiale de rang, cum ar fi un sistem de aristocratie, spun psihologii. Este ceea ce va ajuta sa va dati seama unde va incadrati. Mai ales acum, cu economia, cu oameni care isi pierd statutul, mentinand un sentiment puternic de cine sunt. In unele cazuri, hainele de pe https://www.foxfashion.ro/ sunt folosite ca si metode de a arata statutul social. Cei care doresc sa arate ca sunt importanti sa ca au multi bani in cont, poarta tinute elegante si de firma.

Imbracaminte care proiecteaza o imagine buna sau rea

Nu exista nici o piesa sau un stil care face o persoana sa arate de succes. Si ce este ceea ce face un clasic un clasic? Ei bine, acele piese vestimentare care au rezistat trecerii timpului, cum ar fi clasica rochie neagra, in cazul femeilor. Pe de alta parte, nu exista nici o piesa sau un stil care face ca o persoana sa para nereusita.

Unele tinute vestimentare arata ca o persoana este mai dura si mai categorica, in timp ce altele arata ca o persoana este blanda si calda. Asadar, daca stiti cum sa cititi un om in functie de hainele pe care le poarta, atunci puteti stii foarte bine cu cine aveti de-a face.

Cum te fac hainele sa te simti

Un studiu in acest an de la Universitatea Northwestern a examinat un concept numit “Cognition andhed”. Cercetatorii il definesc in raportul lor ca “influenta sistematica pe care hainele o au asupra proceselor psihologice ale purtatorului”, adica modul in care hainele pe care le porti te fac sa te simti. Stim cu totii ca atunci cand purtam haine frumoase si care ne fac sa aratam bine, ne si simtim excelent. Pe de alta parte, atunci cand purtam haine care nu ni se portivesc, starea noastra de spirit nu este una tocmai buna.

De aceea, este atat de important sa avem grija ce tinute vestimentare ne alegem. Acestea nu trebuie sa fie neaparat scumpe, ci sa ni se potriveasca si sa ne placa noua cum aratam atunci cand le purtam. Psihologia ofera dovezi stiintifice ideii ca ar trebui sa nu va imbracati cum va simtiti, ci cum doriti sa va simtiti. Ce haine va fac sa va simtiti puternici? Sexy? In control? Bogati? Hainele pe care le alegeti trimit un mesaj celor din jurul dvs.