In orice cuplu exista certuri si probleme, fie ca ne place sau nu acest lucru. Insa, exista si metode de a rezolva aceste probleme, atunci cand ele apar si va pun in pericol relatia. Noi iti spunem cum sa rezolvi problemele in cuplu!

Vezi de ce va certati

Un prim pas foarte important este sa analizezi cauzele care duc la certurile voastre. Care este motivul care produce cele mai multe certuri intre voi? Cum rezolvati aceste probleme? Cine cedeaza? Pentru a sti cum sa te comporti in viitor, la urmatoarea cearta, este important sa analizezi certurile de pana acum si sa stabilesti un model.

Nu incerca sa iti schimi partenerul

Este o greseala pe care o facem, inevitabil, fiecare dintre noi. Chiar daca avem cele mai bune ganduri, trebuie sa reallizam ca este foarte greu sa schimbi un adult sau sa-l faci sa isi schimbe obiceiurile zilnice. Te deranjeaza ca isi lasa hainele pe scaun in loc sa le puna in sifonier sau in cosul de rufe? Atunci trebuie sa ai o discutie serioasa cu el si sa-i explici motivele pentru care te deranjeaza si ai vrea ca acel lucru sa se schimbe.

Nu-ti critica partenerul

Multe persoane cred ca daca isi critica partenerul, acesta se va ambitiona si va deveni mai bun in ceea ce face. Insa aceasta tehnica nu merge la orice persoana, si nu vei face decat sa ii diminuezi increderea in propria persoana. Oricum barbatii accepta mai greu criticile si nu sunt deloc obiectivi atunci cand ai ceva de reprosat. Daca vrei sa discuti cu iubitul, fa-o atunci cand sunteti singuri si incearca mai mult sa vorbesti cu el decat sa il critici.

Da-i timp sa se schimbe

Daca ti-a promis ca se va schimba nu te astepta ca de maine sa fie un alt barbat. Chiar si tie ti-ar fi greu sa schimbi un obicei format de mult timp. Ofera-i timp sa iti arate ca vrea sa se schimbe si ca depune eforturi in acest sens si nu il certa cand uita sa faca ce ti-a promis.