Desi aseara la Realitatea TV, am raspuns direct acuzatiei ca as fi in spatele arestarii lui Antonie Solomon – asa zisul motiv fiind nemultumirea fata de scoaterea de pe piata de catre primarul Craiovei a unei firme in spatele careia m-as fi aflat  – doresc sa reiau si aici cateva precizari pe care le consider extrem de importante.

Vreau ca lucrurile sa fie foarte clare:

1 – Nici eu si nici sotul meu nu am avut si nu avem nicio legatura cu nicio firma de constructii.

2- Cine are un minim simt al responsabilitatii poate verifica acest lucru inainte sa lanseze acuzatii fara nicio acoperire.

Senatorul Olguta Vasilescu a preferat insa sa ignore acest lucru, asa cum a preferat sa ignore si dreptul la replica pe care l-am dat ieri unui ziar local din Craiova, care a inceput aceste speculatii.

Eu insa nu pot ignora iresponsabilitatea cu care o persoana care detine demnitatea publica de senator, lanseaza acuzatii extrem de grave la adresa mea, fara a avea nicio dovada. Prin urmare, am decis sa o dau in judecata pe doamna Vasilescu, pentru a lasa institutiile statului sa lamureasca iresponsabilitatea doamnei senator.

Recomandarea mea puternica, pentru toti cei care intentioneaza de acum inainte sa sa profereze alegatii la adresa mea, este ca inainte sa inceapa sa vorbeasca sa urmeze calea institutionala corecta. In aceasta tara exista Parchet, exista DNA, exista institutii care au ca sarcina sanctionarea oricarui om politic pentru implicarea in actiuni sau afaceri suspecte.

Prin urmare, cine isi asuma responsabilitatea acuzatiilor, sa aduca aceste acuzatii in fata institutiilor. Nu sa lanseze speculatii calomnioase, pe care in prima zi le retracteaza cu jumatate de gura, ca peste o saptamana sa le reia ca adevaruri, urmand strategia, „calomniati, calomniati ca ceva, ceva, tot ramane”.

Iar pentru cei care vor continua sa lanseze calomnii, pe care sa le sustina cu zambetul pe buze pe ecranelor televizoarelor, pe principiul ca „unde au mers 1000 de calomnii despre Elena Udrea, mai merge una” am un singur avertisment: ii voi da in judecata si voi urma calea legala pana la capat.

Am o singura ratiune pentru aceasta decizie.

Pierderea oricarui simt al responsabilitatii. Pierderea minimei decente in raportarea la adversari. Pana acum sanctiunea din partea mea a lipsit. Dupa ziua de ieri, cred ca se impune o schimbare de atitudine.

PS: Asa cum i-am anuntat astazi si pe toti constructorii din Romania in cadrul unui simpozion, daca cineva invoca numele meu intr-un proces de licitatie, le cer sa faca un singur lucru – sa anunte DNA.

Pentru ca nu am niciun interes in vreo firma de constructii si nu fac nicio interventie in vreun proces de licitatie si vreau ca aceste lucruri sa fie clare.

De aceea vreau sa pun capat oricaror speculatii intr-un mod cat mai ferm.

Singurul meu interes este ca lucrurile sa mearga bine, ca proiectele pe care le am ca ministru sa reuseasca.