Retrocedarile si punerile in posesie le-au dat mari batai de cap primarilor din Arges. Printre primarii care au ajuns sa dea cu subsemnatul in fata procurorilor anticoruptie s-a numarat si Corneliu Oprescu de la Cateasca.

Motivul: retrocedarea unui teren aflat in apropierea Autostrazii Pitesti-Bucuresti. Retrocedarile de terenuri si punerile in posesie au fost in ultima perioada de timp motivul pentru care rand pe rand in fata procurorilor de la DNA au ajuns mai multi primari argeseni. Plangerile intocmite pe numele acestora au fost luate la verificat de catre subordonatii procurorului sef Calin Nistor, iar printre primarii care au fost audiati s-a numarat si Corneliu Oprescu de la Cateasca.

Motivul pentru care primarul a ajuns sa fie audiat a fost retrocedarea unei suprafete de teren aflata in apropierea Autostrazii. Unul dintre locuitorii din Cateasca i-a solicitat primarului Corneliu Oprescu si implicit Comisiei Locale de Fond Funciar retrocedarea unui teren aflat intr-o zona «zero» a localitatii si anume in apropierea Autostrazii Pitesti Bucuresti. In aceasta zona valoarea terenurilor este mult mai mare decat in alte parti asa ca destul de multi locuitori au facut cereri de retrocedare.

Nemultumit de faptul ca nu a primit terenul pe care l-a solicitata acel cetatean a facut plangere la DNA Pitesti, acuzandu-l pe primar printre altele si de abuz in serviciu.«Cel care mi-a facut plangerea, unul Ionescu mi-a cerut mie si Comisiei de Fond Funciar o suprafata de teren. A venit cu niste acte cum ca este proprietar insa i-am explicat ca nu avem cum sa-i dam terenul acela pentru ca acolo este ridicata o constructie inca din 1993. A spus ca daca nu putem sa-i dam terenul acela sa-i dam altul in apropiere. Nici la cea de a doua solicitare a lui nu am avut un raspuns favorabil pentru ca pe acest teren se afla o statie de gaze.

Atunci a mers si m-a reclamat la DNA ca am facut eu nu stiu ce afaceri cu terenuri mai ales cele din zona Autostrazii. Intentia lui era acea de a pune mana pe acel teren si cel mai probabil sa-l vanda. M-au chemat la DNA, m-am dus pentru ca nu imi era frica si le-am explicat domnilor de acolo cum au stat lucrurile. Cei de la DNA au anchetat cazul si si-au data seama ca nu am gresit cu absolut nimic.», ne-a declarat primarul Corneliu Oprescu….