Visele au un sens mai profund? Un numar surprinzator de oameni considera ca raspunsul la aceasta intrebare este da. Faimosul psihanalist  Sigmund Freud a descris visele drept drumul catre inconstient si a sugerat ca, studiind continutul evident al viselor, putem scoate la lumina dorintele ascunse si inconstiente care duc la nevroza.

Analiza simbolurilor de vise din dictionar vise edestin.ro si atribuirea sensului a devenit o sursa populara atat de divertisment, cat si de auto-reflectie in cultura populara. Visele au intr-adevar sensuri ascunse? Iti poti invata dorintele inconstiente interpretandu-ti visele?

In timp ce majoritatea teoriilor moderne despre vise ar sugera ca raspunsul este nu, acest lucru nu a impiedicat interpretii si analistii sa publice o intreaga serie de dictionare de vise care intentioneaza sa identifice ce inseamna aceste teme si simboluri din cele mai comune vise.

1. Dictionar vise – Interpretare vise despre cadere

Visele despre caderea de pe mari inaltimi sunt foarte frecvente. In timp ce exista un mit popular ca, daca lovesti pamantul in visul tau, vei muri in viata reala, pur si simplu nu este adevarat. Deci, ce ar putea insemna intr-adevar visele despre cadere?

Conform multor interpretari populare ale viselor relatate in dictionar vise edestin.ro, visele despre cadere sunt un semn ca ceva din viata ta nu merge bine. S-ar putea sa sugereze ca trebuie sa reganditi o alegere sau sa luati in considerare o directie noua intr-o anumita zona a vietii voastre.

2. Dictionar vise – Interpretare vise dezbracat in public

Ati avut vreodata unul dintre acele vise incomode in care va prezentati la scoala sau la birou dezbracati? Nu-ti face griji. Visul despre a fi dezbracat in public este un vis obisnuit si de aceea face parte din majoritatea dictionarelor de vise.

Penny Peirce, autorul Dictionarului de vise pentru modele, sugereaza ca visarea nuditatii publice ar putea indica faptul ca te simti ca un fals sau ca iti este frica sa iti dezvalui imperfectiunile si defectele.

3. Dictionar vise – Interpretare vis a fi urmarit 

Visele in care esti urmarit de un atacator cunoscut sau necunoscut pot fi deosebit de ingrozitoare. Aceste tipuri de vise sunt foarte frecvente. Dar ce spun aceste vise despre ceea ce se intampla in mintea ta? Interpretii de vise sugereaza adesea ca astfel de vise inseamna ca incerci sa eviti ceva in viata cotidiana. Tony Crisp, autorul unui consacrat dictionar de vise, sugereaza ca a fi urmarit intr-un vis poate indica dorinta de a scapa de propriile temeri sau dorinte.

Cheia pentru a intelege ce poate insemna un astfel de vis depinde partial de identitatea urmaritorului tau. Sa fii urmarit de un animal poate indica faptul ca te ascunzi de propria manie si de alte sentimente.

4. Dictionar vise – Interpretare vise caderea dintilor 

Penny Peirce, autorul Dictionarului de vise pentru modele, sugereaza ca visarea caderii dintilor poate avea semnificatii multiple. Poate insemna ca sunteti ingrijorat de atractivitatea sau de aspectul vostru. De asemenea, poate indica faptul ca sunteti ingrijorat de abilitatea de a comunica sau  ingrijorati ca ati putea spune ceva jenant.

Adevarata esenta a dintilor este capacitatea lor de a musca, de a taia, de a rupe si de a faramita mancarea. Daca visezi ca iti cad dintii, acest lucru poate insemna ca simti ca nu ai control sau ca te simti lipsit de putere.

5. Dictionar vise – Interpretare vise moarte

Moartea este un alt subiect comun al viselor si unul care poate fi deosebit de confuz. Adesea, persoanele viseaza uneori la moartea unei persoane dragi sau chiar viseaza ca mor singuri. Interpretarile populare al acestui vis sugereaza uneori ca astfel de vise reflecta anxietatea fata de schimbare sau teama de necunoscut. La fel ca moartea, schimbarea poate fi infricosatoare pentru ca nu stim ce este de cealalta parte a schimbarii, motiv pentru care mintea genereaza un vis despre moarte.

De asemenea, in dictionar vise edestin.ro se considera ca visarea mortii unei persoane dragi poate reflecta o frica similara de schimbare, in special in ceea ce priveste copiii care ajung la maturitate si pleaca de acasa. Astfel de schimbari, sugereaza ca un copil este in crestere si mintea unui parinte incepe sa se intrebe cand a trecut asa repede timpul. Astfel de vise de a muri, reflecta, asadar, un fel de tristete cauzata de trecerea inevitabila a timpului.

6. Dictionar vise – Interpretare vise infidelitate

Visul ca sotul sau partenerul romantic te inseala cu altcineva poate fi incredibil de chinuitor. In unele cazuri, oamenii chiar incep sa se intrebe daca visul ar putea fi adevarat. In timp ce, in unele cazuri, astfel de vise ar putea fi reflectia temerilor de o astfel de infidelitate, in dictionar vise edestin.ro, acest vis este interpretat mai degraba ca o neliniste interioara mai degraba decat ca se va intampla in realitate.

7. Dictionar vise – Interpretare vise sarcina 

Interpretii de vis sugereaza adesea ca visele despre sarcina reprezinta totul, de la creativitate la frica. Visele despre sarcina ar putea reprezenta uneori temerile unei femei ca nu este sau nu va fi o mama grozava.

Pe de alta parte, in interpretari vise comune, sarcina indica faptul ca visatorul isi imbunatateste o relatie. In interpretari populare vise, sarcina poate semnifica faptul ca vor urma perioade dificile pentru cel care viseaza o sarcina.