Cu mare bucurie va anunt ca azi mi-am lansat candidatura pentru alegerile parlamentare din decembrie in colegiul de deputati 4 din Neamt ce cuprinde municipiul Roman si comuna Ion Creanga. Sincer, am fost si extrem de emotionata pentru ca, pe vremea cand conduceam ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului am derulat numeroase proiecte in Roman, bucurandu-ma de sprijinul autoritatilor locale si al romascanilor. Prin urmare, trebuie sa raman la inaltime si nu am voie sa dezamagesc.

Imi amintesc acum, cu mare satisfactie, de reabilitarea complexului de asistenta Roman, a Caminului pentru batrani din municipiu sau a centrului social multifunctional Episcop Melchisedec. Printre investitiile Ministerului pe care l-am condus se mai numara si sala de sport de la Colegiul Tehnic Miron Costin, 140 locuinte ANL, 40 de locuinte sociale, bazinul de inot, modernizarea strazilor si a spatiilor verzi din Roman. Folosind fonduri europene, am sprijinit autoritatile locale in modernizarea zonei Scuar Hotel, a centrului istoric Stefan cel Mare, dar si a cartierului Cuza Voda si Favorit, doar ca sa enumar cateva dintre cele mai importante investitii.

De fiecare data i-am gasit pe romascani ca fiind foarte mandri de orasul in care locuiesc si vreau sa le fiu alaturi in incercarea de a transforma Romanul intr-un centru cultural, religios si economic al Moldovei, asa cum a fost odinioara. Si sambata, la slujba de vecernie de Sfanta Parascheva oficiata de IPS Ioachim Bacauanul i-am descoperit pe romascani asa cum ii stiam: deschisi, vorbareti, calzi si mai ales, convinsi ca faptele valoreaza mai mult decat vorbele. Voi purta asupra mea iconitele pe care le-am primit de la ei cu aceasta ocazie si in campania electorala, dar si dupa terminarea acesteia. Faptul ca intr-un final, dupa multe schimbari de program, mi-am lansat candidatura in aceeasi zi cu o mare sarbatoare religioasa, Sfanta Cuvioasa Parascheva nu este intamplator.

Mereu m-am simtit bine in orasele unde linistea, masura si bunul simt sunt prezente, pentru ca am crescut, la randul meu, intr-un astfel de oras. Sper ca locuitorii din Roman ma privesc deja drept o romascana de-a lor si vor decide, la alegerile de pe 9 decembrie, ca drumul pe care l-am inceput impreuna acum trei ani pentru redarea stralucirii frumosului oras trebuie continuat.