In ultimele zile, nu am mai apucat sa scriu pe blog, fiind ocupata cu pregatirea unei campanii pe care PDL Bucuresti o va derula in Capitala. Mai multe despre asta, saptamana viitoare. (Astfel fac si campanie de teasing ).

Pana una, alta, sa va povestesc despre targul de turism organizat de ANAT, la deschiderea caruia am participat de dimineata. Chiar daca ultimii doi ani de criza economica s-au dovedit dificili pentru turism, la Winter Holiday am vazut o multime de firme participante cu pachete turistice dintre cele mai atractive. Evident, am fost mai mult interesata de ceea ce ofera Romania la acest capitol.

Observ cu bucurie ca eforturile noastre de a mari numarul statiunilor turistice montane incep sa dea roade. Preturile au mai scazut putin fata de alti ani. Si, cu siguranta, odata ce toate partiile de ski aflate in constructie vor fi finalizate, turismul montan va deveni si mai ieftin.

Am primit din partea organizatorilor titlul de Presedinte de onoare al Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica. O surpriza placuta si, cred eu, o rasplata pentru eforturile pe care le-am facut de la inceputul mandatului pentru promovarea turistica a Romaniei.

Vreau sa va incurajez pe toti sa dati o fuga pana la Palatul Parlamentului sa vedeti ofertele agentiilor de turism. Sunt foarte multe promotii de early booking. Sigur veti gasi ceva care sa va placa.

De la targul de turism, am mers la Husi. Acolo am avut de semnat nu mai putin de 9 contracte prin Programul Operational Regional. In total, aproape 37 de milioane de euro care vor merge catre Vaslui si Husi. Majoritatea pentru dezvoltarea infrastructurii urbane, dar si pentru proiecte sociale.

Alaturi de mine, au fost prezenti si primarii celor doua localitati, domnii Vasile Paval si Ioan Ciupilan. Am vorbit cu dumnealor si despre posibilitatea accesarii altor fonduri europene. Incet, incet, cred ca lucrurile se mai dezmortesc pe aceasta zona si reprezentantii administratiilor locale incep sa vada beneficiile atragerii acestor fonduri pentru comunitatile lor. Astazi, spre exemplu, se stransesera peste 400 de huseni sa asiste la semnarea contractelor, fiind practic una dintre cele mai importante finantari primite de orasul lor dupa 1989.

Cu ocazia asta, mi-am adus aminte si de cate lucruri am facut in postura de ministru interimar al Mediului. Anul trecut, cam pe vremea asta, semnam pentru reabilitarea unui parc din oras. Pentru ca anul acesta sa semnez pentru construirea unuia nou. In gluma, le-am si spus celor prezenti ca, ori de cate ori voi avea o noua functie de ministru, voi semna un nou contract de finantare pentru ei.

De la Husi, am plecat spre Brasov, iar maine dimineata voi fi la Sfantu Gheorghe. Iar la 1 inapoi in Poiana Brasov pentru intalnirea cu primarii de comune. Dar despre asta, maine seara.

PS. In alta ordine de idei, am vazut si eu decizia Presedintelui Traian Basescu de a retrimite in Parlament legea pensiilor, pentru a se face o diferentiere intre varsta de pensionare la femei si barbati. Mi se pare ca argumentatia Presedintelui este extrem de corecta si ea trebuie luata in seama: femeile, pe langa serviciu, de cele mai multe ori, trebuie sa aiba grija si de o familie.  Este, deci, firesc sa se poata pensiona mai devreme.