Indiferent daca doriti ceva care sa va incalzeasca iarna sau sa va racoreasca vara, ceaiul de plante poate fi consumat pe tot parcursul anului, deoarece este o bautura delicioasa la orice temperatura. Beneficiile pentru sanatate pot fi, de asemenea, savurate indiferent daca il beti cald sau rece, dar aceste beneficii variaza in mare masura in functie de tipul de ceai pe care il beti. 

Ceaiuri din plante – spre deosebire de ceaiurile standard, cum ar fi ceaiul verde, ceaiul oolong si ceaiul negru – nu sunt fabricate din planta de ceai cunoscuta sub numele de planta Camellia sinensis. In schimb, ceaiurile din plante sunt derivate dintr-o varietate de flori uscate, condimente, ierburi si fructe. Acest lucru a dus la o mare varietate de arome si optiuni atunci cand vine vorba de alegerea ceaiurilor pentru gust si beneficii pentru sanatate. Veti gasi ceaiuri de plante din intreaga lume, inclusiv China, Africa si America.

Nu este un secret faptul ca ceaiul este o selectie populara pentru persoanele care doresc sa-si imbunatateasca sanatatea in mod natural. Spre deosebire de cafea si ceaiurile standard, majoritatea ceaiurilor din plante sunt fara cofeina. De asemenea, contin substante nutritive, vitamine, minerale si antioxidanti care variaza in functie de amestecul de plante. 

Beneficiile tipice pentru sanatate ale consumului de ceai din plante includ relaxarea, reducerea durerii si imbunatatirea sistemelor corpului, cum ar fi digestiv si imun. Unele cercetari arata, de asemenea, efecte anticancerigene si beneficii pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Iata principalele beneficii pentru sanatate si ceaiurile din plante pe care ar trebui sa le consumati pentru a le obtine.  Consultati colectia noastra cu cele mai bune ceaiuri chiar aici.

5 Beneficii pentru sanatate ale ceaiului din plante

1. Va poate ajuta sa va relaxati

Ceaiul este cunoscut popular pentru efectele sale calmante si a fost folosit de secole ca punct focal al evenimentelor sociale si al relaxarii dupa o zi lunga. In lumea moderna, presiunea si stresul sunt adesea tratate prin administrarea de medicamente, dar efectele secundare ale acestor medicamente pot fi mai grave decat stresul in sine. 

2. Ceaiul iti mareste sistemul imunitar

Chiar si persoanele care nu beau in mod regulat ceai stiu efectele pozitive pe care le ofera ceaiul atunci cand vine vorba de imunitate. De aceea, majoritatea dintre noi optam pentru o ceasca fierbinte de ceai, cand ne simtim sub vreme. Ceaiul Tulsi a fost folosit in Ayurveda pentru a stimula sistemul imunitar in timpul si dupa boli, in mare parte, deoarece ofera proprietati antifungice si antibacteriene. Proprietatile medicinale ale ceaiului inseamna ca va puteti lasa mai repede de raceala sau gripa.

3. Ceaiul poate ajuta la reducerea durerii si durerii

La fel ca raceala obisnuita si gripa, durerea este adesea tratata de medicamente farmaceutice, care pot avea efecte secundare adverse. Alternativ, multe ceaiuri de plante au proprietati care pot ajuta la reducerea durerii fara efectele secundare negative. 

4. Poate ajuta la prevenirea bolilor cronice

Ceaiurile din plante sunt deseori bogate in antioxidanti, care actioneaza pentru a elimina radicalii liberi din tot corpul si pentru a preveni stresul oxidativ. Ceaiul contine, de asemenea, polifenoli , despre care studiile au aratat ca rezulta o probabilitate mai mica de cancer. Ceaiurile sunt adesea folosite in Asia pentru a combate sau preveni bolile cronice, cum ar fi hipertensiunea arteriala si diabetul.

5. Ceaiul poate imbunatati sistemul digestiv

Ceaiul este benefic pentru sistemul digestiv, deoarece poate absorbi gazele, poate imbunatati fluxul sanguin catre intregul tract digestiv si poate elimina radicalii liberi care pot provoca stomac deranjat si indigestie. Ceaiurile de plante au fenoli care pot intari atat muschii stomacului, cat si muschii din esofag, care pot reduce refluxul acid si simptomele arsurilor la stomac. Ceaiurile permit, de asemenea, tractului digestiv sa absoarba mai usor substantele nutritive.