Viziunea stereotipa a unei clase de yoga este orice altceva decat masculin. Muzica eterica, uleiuri parfumate, miscari blande, profesori blandi, nu este de mirare ca, cel putin in ultimele decenii, studiourile de yoga au fost preponderent pline de doamne, in timp ce barbatii au fost mai atrasi de activitati in care isi pot exercita masculinitatea prin mai mult teste extreme ale corpului lor, cum ar fi cutia Crossfit sau alergarea de anduranta.

Dar nu numai ca radacinile initiale ale yoga sunt de fapt foarte multe in domeniul masculin, dar exista o serie intreaga de beneficii foarte reale si puternice ale yoga pentru barbatii de astazi, care pot decurge petrecand mai mult timp pe covorul de yoga, ca noua generatie in crestere de yoghini de sex masculin:

1. Flexibilitate si mobilitate

Acesta poate fi un loc evident pentru a incepe, dar miscarile dinamice si intinderile din yoga ajuta corpul sa devina mai flexibil si mai mobil – creand beneficii de anvergura pentru orice alta activitate fizica pe care ati dori sa o faceti.

Acesta este motivul pentru care exista o relatie de lunga durata intre artele martiale si yoga si de ce toata lumea, de la fotbalisti profesionisti, jucatori de baschet si sportivi olimpici, pana la soldatii in turneu, iau in calcul tot mai mult yoga in stilul lor de viata.

2. Puterea si conditionarea corpului

Sa arestam mitul numarul unu – Yoga nu este delicat si usor. La fel ca in majoritatea tipurilor de exercitii, puteti gasi intensitatea si durata care vi se potriveste, nivelul dvs. si starea de spirit.

In special, stilurile de curgere precum Vinyasa va vor intari corpul peste tot, va pot lasa sa picurati de transpiratie si sa simtiti efectele pozitive zile intregi. Mentineti practica regulata chiar si doar cateva saptamani si veti vedea singur cum miscarile repetitive va vor prelungi muschii si va vor tonifica fizicul.

3. Focus si constientizare a intregului corp

In timp ce, cu unele forme de exercitii intense, trucul poate fi sa va abateti atentia de la durere si disconfort gandindu-va la ceva – orice – altceva, yoga va incurajeaza cu adevarat sa va puneti intreaga atentie pe fiecare miscare, oferindu-va o apreciere mai mare a fiecarui muschi si articulatii in corpul dumneavoastra.

4. Corectati ani de dezechilibru corporal si preveniti ranile

Daca, la fel ca multi barbati, ti-ai petrecut o mare parte din tinerete jucand sporturi precum fotbal, rugby, alergare sau antrenament cu greutati, sunt mari sanse sa ai dezvoltat sau intins mai multi muschi decat altii, lasandu-te sa te simti destul de inflexibil pe alocuri. In special flexorii soldului si ischisorii sunt doua zone in care barbatii sunt adesea deosebit de rigizi.

5. Reduceti stresul

Exista multe avantaje ale yoga pentru barbati. Poate elibera tensiunea mentala si fizica, ceea ce este de un beneficiu deosebit pentru barbatii care au tendinta de a interioriza stresul si anxietatea.