Cu totii vorbim despre casatorie si despre succesul sau esecul ei, desi multi dintre noi ne grabim sa ia aceasta decizie importanta, sa ne amintim ca scopul casatoriei este sa ne impartasim restul vietii cu acel cineva. Asa ca va sugerez sa va puneti si sa va puneti partenerului (si pe voi insiva) aceste intrebari si sa pretuiti raspunsurile fiecaruia, intr-o anumita masura acest lucru va va ajuta sa vedeti in perspectiva relatia si profunzimea sentimentului pe care il aveti unul fata de celalalt. si astfel, obtineti-va o idee daca este sau nu momentul si persoana potrivite.

1. De ce ma iubesti?

Nu este vorba sa stii de ce merit dragostea, ci de ce ma iubeste partenerul meu, daca ai raspunsul clar si este cu fundatii, cu siguranta vei putea infrunta suisurile si coborasurile casniciei.

2. Esti dispus sa faci un efort pentru ca relatia sa dureze?

Sa nu mai vorbim de ani, care in cele mai multe cazuri sunt de fericire. Insa in momentele in care iluzia initiala se diminueaza, vei sti sa ai suficienta forta pentru a face fata vremurilor rele, care cu siguranta si in toate casniciile vor exista.

3. De ce vrei sa-ti petreci tot restul vietii cu mine?

O intrebare grozava, cu totii ne schimbam in timp, iar daca raspunsul este doar superficial, nu va exista nicio cale ca relatia sa dureze, atat fizicul, cat si personalitatea noastra se vor schimba inevitabil si trebuie sa aiba vointa si suficienta dragoste sa o accepte.

4. Esti dispus sa cresti alaturi de mine, nu departe de mine?

Dupa ce raspundem la intrebarea anterioara, aceasta o completeaza, va veni schimbarea, in calatoria vietii si a experientelor devenim oameni diferiti. Ceea ce nu ar trebui sa facem este sa permitem ca acest lucru sa ne desparta ca cuplu, sa ramanem uniti acceptand si iubind acele diferente.

5. Vei fi cu mine in momentele dificile? 

Iubirea nu este numai miere, casatoriile stiu ca, daca nu ne este clar ca vor veni vremurile tulburi, s-ar putea sa nu fim sau partenerul nostru nu este pregatit sa se casatoreasca si sa fie pilonul care ne ajuta sa ne sustinem.

6. Esti dispus sa renunti uneori la mandrie si sa cedezi pentru a pastra pacea in viata noastra de cuplu?

Uneori tu, alteori eu, acesta este raportul potrivit. Ego-ul nu este bun pentru o relatie, asa ca va trebui sa fii dispus sa-l lasi la usa casei.

7. Esti sigur ca imi poti aminti cat de mult ma iubesti in mod regulat?

Nu vorbesc despre azi, nu vorbesc despre maine, ci peste cativa ani, cand obiceiul, copiii si munca vor fi zi de zi. Este frumos sa auzi ca ma iubesti si ca mi-l arati cu actiuni este si mai mult.

8. Vei fi stalpul meu cand nu ma pot ridica? 

Nu doar financiar atunci cand lucrurile nu merg bine in acest sens, ci si mental si fizic, cand nu se poate, vei fi acolo? esti gata ?

9. Vei continua sa visezi in acelasi mod si sa iti urmaresti visele ca inainte?

Aminteste-ti mereu ca voi fi si tu vei fi tovarasul meu de calatorie , tine minte, casatoria nu este sfarsitul unei relatii frumoase, este inceputul unei vieti impreuna si va fi daca vom face acest lucru punand toate eforturile noastre in facilitarea viselor. si obiectivele.partenerului nostru.

10. Vei putea sa nu mai fii tu si sa incepi sa fii noi?

Poate suna egoist, dar actiunile noastre ca oameni, decizii bune sau rele, ne vor afecta partenerul. Ai grija de sanatatea ta pentru a ne prelungi timpul impreuna, fii responsabili si corecti, pentru copiii care vor veni daca ne-am hotarat asa impreuna.

Casatoria nu este sfarsitul, este inceputul. Daca vedem asta ca un scop, folosim o perspectiva gresita. Inceperea unei vieti, integrarea partenerului tau in a ta, iubirea si puterea si intensitatea ei sunt cheia. Aminteste-ti ca, daca nu esti pregatit pentru acest nivel de predare, s-ar putea sa nu fie momentul inca sau persoana care trezeste in tine dorinta de a face acest lucru. Amintiti-va, cheia pentru ceva durabil este intotdeauna bazele sale, de la inceput trebuie sa fie reale si puternice.