Pentru multi, cumpararea hranei reprezinta una din cele mai mari cheltuieli dintr-o casa. In multe familii se aloca multi bani pentru achizitia alimentelor. Iata aceste sfaturi care va poti fi de ajutor. Sunt oferite de Katalog.ro, site-ul ce reuneste mai multe cataloage digitale ale marilor supermarketuri din tara: catalog carrefour, cora, lidl, kaufland, mega image etc.

– Mergi la supermarket intotdeauna cu o lista. Daca mergi la cumparaturi fara lista, poti la fel de bine sa iti arunci banii pe fereastara. Mai bine,  ii donezi. Acum, serios, chiar este important sa pregatesti o lista cu tot ceea ce ai nevoie pentru meniul tau saptamanal. Verifica in prealabil ce ai disponibil in camara, in frigider sau congelator. Vezi sa nu uiti nimic. Dupa ce ai facut asta, treci pe lista ce cumparaturi trebuie sa faci.

– Intra pe katalog.ro si consulta catalog carrefour, lidl, cora, kaufland etc. Acesta este un exercitiu extrem de util pentru ca te ajuta sa faci usor comparatii si sa vezi de unde poti cumpara mai ieftin, ce oferte bune sunt disponibile, cum poti sa-ti alcatuiesti meniul ca sa platesti mai putin, in functie de preturile reduse din magazinul tau preferat de langa casa.

– Planifica un meniu saptamanal. Acesta este cel mai bun mod de a te asigura ca lista ta este completa atunci cand pleci la cumparaturi. De multe ori se poate intampla sa planifici meniul saptamanii si sa-l reproduci in zilele urmatoare. In acest mod, poti cumpara la fel pentru doua saptamani simultan. De asemenea, poti planifica o seara cu “ce ti-a mai ramas prin frigider”.

– Sa nu mergi la cumparaturi cand iti este foame. Acesta este un sfat pe care l-ai mai vazut, dar chiar este adevarat. Cand iti este foame, ai vrea sa cumperi tot magazinul, chiar si chestiile nesanatoase. Vei ajunge sa cheltui mai mult decat ti-ai fi putut planifica. Mai degraba mananca bine si apoi te poti indrepta spre supermarket. Nu uita sa arunci un ochi pe un catalog carrefour, kaufland, lidl, mega image etc. Acest lucru te va ajuta.

– Stabileste un buget. Cand mergi la magazin, este esential sa stii exact cat vei cheltui. Apoi, incearca sa faci tot posibilul ca sa te incadrezi in aceasta limita. Daca nu stii cat poti cheltui, ci siguranta vei cheltui prea mult.

– Tine o lista pe frigider si scrie acolo cand ramai fara un aliment. Nu te baza pe memoria ta. Astfel, nu va mai trebui sa alergi la magazin de fiecare data cand nu ai oua.

Intra pe katalog.ro si rasfoieste acum pliante si brosuri ale supermarketurilor din tara. Totul Gratuit.