Aceasta este o intrebare pe care, mai devreme sau mai tarziu, ne-o punem cu totii. Uneori mai des decat ne-am dori. Si trebuie sa acceptam ca dragostea este o parte importanta a vietii oricarei persoane; Cu toate acestea, in ce masura devine indispensabila realizarea fericirii? De ce exista oameni carora le este atat de frica sa nu fie singuri, si cei care par sa atraga inevitabil singuratatea ca un magnet?

Din pacate, in multe cazuri, acei oameni care sunt atat de disperati sa gaseasca pe cineva special care ar putea sa-i iubeasca, nu au invatat inca sa se iubeasca pe ei insisi.

Si chiar si dincolo de asta, greseala lui consta in a privi singuratatea ca o impunere atunci cand poate fi si o decizie. S-ar putea sa va intrebati cum este posibil acest lucru. Cine ar vrea sa fie singur la alegere? Exista cineva care ar suporta cu adevarat sa decida asa ceva? Adevarul este ca ai fi surprins de oamenii carora le place cu adevarat sa fie singuri si vad romantismul ca fiind cea mai mica dintre prioritatile lor.

Desigur, a decide sa fii singur nu inseamna ca aceasta stare va deveni permanenta. Adevarul este ca absolut nimeni nu are idee ce se va intampla in viitor.

Ganditi-va la numeroasele casatorii nefericite care exista sau la cuplurile care au uitat de ce s-au indragostit in primul rand. In acelasi mod in care poti fi nefericit cand esti cu cineva, poti fi fericit si cand esti singur. Si asta pentru ca fericirea ta nu depinde de nimeni in afara de tine. 

Modul nostru actual de viata ne complica foarte mult capacitatea de a mentine relatii de calitate. Stresul zilnic, lipsa timpului, problemele continue, dificultatea de a intalni oameni … toate acestea fac dificila intalnirea cu persoana pe care o dorim.

Cu toate acestea, din punct de vedere cultural, suntem invatati si presati sa gasim un partener. Este o comparatie a succesului sa avem dragoste in viata noastra si sa avem o familie „fericita”. Acest lucru ne face sa ne comparam cu ceilalti si nu intelegem de ce pare ca altii au o viata minunata in timp ce a noastra nu este.

A avea un partener chiar va completeaza viata? Si daca da, v-ati intrebat vreodata cum ati dori sa fie relatia respectiva? Daca raspunsul la toate aceste intrebari este da si nu poti gasi acea persoana pe care ai vrea sa o ai in viata ta, continua sa citesti acest articol. De asemenea, pentru mai multe informatii despre relatii, cupluri, femei si barbati, intra aici.

Dificultati in gasirea unui partener si relatii pe termen lung

In primul rand, vrei cu adevarat sa ai un partener sau din cauza presiunii sociale ai nevoie de el? Acest lucru trebuie sa te gandesti cu adevarat.

O viata in comun implica impartasirea si trairea in echilibru. Cu dragoste si seninatate, impartasind hobby-uri si entuziasm. Construind impreuna si stiind ca toate relatiile trec prin momente complicate, rutine, oboseala si probleme de depasit si de a lucra impreuna, astfel incat iubirea sa nu esueze. Esti dispus sa o faci? Sau este doar pentru ca esti singur? Este ceva ce vrei cu adevarat sau simti ca trebuie sa faci din cauza presiunii sociale?

Merita sa traiesti „cu” sau „fara” un partener. Este alegerea ta si ai dreptul deplin sa alegi cu ce esti cu adevarat multumit. Cu toate acestea, daca este ceva ce iti doresti cu toata puterea si nu l-ai realizat sau nu ai realizat o relatie sanatoasa, vom analiza ce se poate intampla.

Daca conceptul nostru de sine este distructiv, produsul unei stime de sine scazute in care nu ne placem pe noi insine sau nu ne vedem destul de buni pentru nimeni, asta va provoca teama de a ne relationa cu ceilalti. De asemenea, ne va impiedica sa ne expunem din teama pentru parerea altora. Acest lucru ne va impiedica sa avem o retea sociala buna care sa ne permita sa cream legaturi emotionale si oportunitati de a cunoaste acea persoana pe care o dorim.

Persoanele cu caracteristici personale foarte introvertite prezinta dificultati (sau rezistenta) mai mari in a avea legaturi sociale. Le este mai dificil sa interactioneze cu ceilalti si nu se distreaza bine in anumite situatii, provocand comportamente de evitare si, uneori, izolare.

Impartasirea vietii noastre cu o alta persoana implica schimbarea noastra. Inseamna adaptarea a doua vieti de dragul unirii si nu toti oamenii sunt deschisi la aceasta schimbare sau adaptare. Poate fi ceva temporar (pentru momentul in care traim) sau ca independenta noastra predomina impotriva a tot ceea ce este incompatibil cu a avea un partener stabil.