Nasterea si alaptarea afecteaza negativ forma si fermitatea sanilor, iar pentru corectarea efectului de “sani lasati” exista o solutie propusa de medicii esteticieni: mastopexia. Sa vedem ce presupune aceasta interventie!

Mastopexia devine o interventie din ce in ce mai ceruta de catre mamici, dar si de catre femeile in jurul varstei de 40 de ani, ai caror sani s-au lasat. Interventia corecteaza aspectul neplacut, restabileste fermitatea sanilor, corecteaza pozitia lor si poate repozitiona si micsora areola.

De ce se lasa sanii?

Cauzele care duc la lasarea sanilor sunt multiple, insa cele mai importante sunt:

  • calitatea pielii, unele femei avand o piele mai ferma decat altele;
  • oscilatia de greutate;
  • modificari hormonale;
  • sutienele nepotrivite;
  • numarul de sarcini si alaptari.

Ce presupune operatia?

Ridicarea sanilor cu ajutorul mastopexiei este o procedura destul de des intalnita, bazata pe recalibrarea areolei si mamelonului pentru a redobandi forma dorita. Excesul de piele se indeparteaza, iar cicatricile sunt discrete. Operatia se poate face in combinatie cu un implant mamar, deoarece in urma mastopexiei, pacienta va pierde din marimea sanilor.

Operatia se realizeaza sub anestezie generala, insa inainte de orice, pacienta va trebui sa faca anumite teste de sange, radiografii pulmonare, mamografii sau ecografii mamare pentru a se asigura ca nu sufera de vreo afectiune a sanilor.

Plagile se vindeca in aproximativ 2-3 saptamani, insa aspectul acestora se va imbunatati in timp. Forma finala a sanilor se poate obseva dupa 2-3 luni de la momentul operatiei, atunci cand glanda mamara se adapteaza noii pozitii si edemele dispar.