Nimic nu este mai important decat sa avem toate aparatele in stare buna de functionare. Dupa cum probabil ati observat, acestea ne fac viata mai simpla, permitandu-ne sa ne bucuram de mai mult timp liber acasa.

In acest articol vom vorbi despre masina de spalat vase, un aparat care a devenit indispensabil pentru bucataria noastra, Asadar, va prezentam cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti sa achizitionati o masina de spalat vase.

Programare

Aceasta functie va permite sa configurati masina sa porneasca automat la o anumita ora. Acest lucru este foarte util daca doriti sa o rulati noaptea sau in momente in care energia poate fi mai ieftina.

Rafturi si cosuri flexibile

Modelele de baza ofera mai putine caracteristici suplimentare, dar cele mai bune masini, indiferent de bugetul pe care il investiti, vor avea 1 tava inferioara si detasabila, precum si un raft superior pe care il puteti regla pentru a profita la maximum de sarcinile mixte.

Fiecare marca are propriul mod de a muta cosurile. Unii folosesc un sistem de cleme pentru a modifica inaltimea cosului superior, in altele va trebui sa scoateti intregul container pentru a modifica setarea inaltimii. Alte modele mai noi au cosuri superioare inclinabile, ajutandu-va sa utilizati fiecare spatiu.

Comenzi ascunse

Modelele independente mai noi au acum comenzi ascunse pe marginea de sus. Acestea sunt ideale daca sunteti in cautarea unui aspect mai elegant pentru bucataria dvs., dar nu doriti o masina incorporata.

Siguranta pentru copii

Sunt caracteristici care vor spori siguranta in bucataria dvs., impiedicand copiii din casa sa deschida usile masinii de spalat vase in timpul unui ciclu.

Dispozitiv anti-inundatii

Aceasta caracteristica va ofera, prin intermediul unor senzori specializati anti-scurgeri, linistea sufleteasca apartamentul sau casa dvs. nu vor fi inundate de o schimbare brusca de presiune a apei. De asemenea, mecanismul adauga o supapa de siguranta care intrerupe automat apa, daca este necesar. Este cu siguranta o modalitate buna de a evita accidentele.

Pre-clatire

Este o caracteristica utila care va permite sa clatiti vasele inainte de a face o spalare la incarcare completa.

Ciclul de uscare

Masinile de spalat vase de dimensiuni mari au in general un ciclu uscat. Exista doua metode diferite utilizate:

Uscare cu aer cald – Este cea mai eficienta metoda de uscare, dar genereaza un consum mai mare de energie. Un element incalzeste aerul pentru a usca articolele din masina de spalat vase.

Caldura reziduala – foloseste caldura reziduala de la clatirea finala pentru a usca sarcina.

Hidrosenzor

Modifica cantitatea de apa utilizata datorita unui hidrosenzor care detecteaza cat de murdare sunt vasele atunci cand lichidul este pompat. Aceasta permite ciclului sa se incheie automat atunci cand vasele sunt curate, economisind apa.

Indicatoare luminoase si agent de clatire

Aceste lumini se gasesc de obicei pe panoul de comanda exterior sau pe marginea unui model integrat. Cand pornesc, aparatul trebuie reincarcat cu mai mult agent de clatire sau sare pentru masina de spalat vase. Produsul de curatare a sapunului ajuta la reducerea timpului de uscare, lasand vasele stralucitoare si fara pata.

Reglarea nivelului de duritate a apei

Pentru a va asigura ca masina dvs. functioneaza la 100%, trebuie sa reglati nivelul de duritate a apei in masina, daca acesta prezinta un nivel mai mic de sare. Acest lucru este necesar numai atunci cand cumparati o masina noua pentru prima data sau daca va mutati intr-o zona in care densitatea apei este diferita.

Dupa cum ati vazut, o masina de spalat vase buna ar trebui sa ne ofere igiena in bucatarie si timp liber acasa. Pentru a face acest lucru, asigurati-va ca achizitia dvs. respecta mai multe cicluri de spalare, un program ecologic care va permite sa economisiti costurile cu apa si energia electrica, un sistem de uscare si cosuri independente si configurabile pentru a va spala vasele si tacamurile.