Pentru ca numele lui Liviu Dragnea a aparut in dosarul fostului procuror sef al DIICOT, Alina Bica, Victor Ponta a decis ca acesta sa nu mai fie vicepremier. Insa nu l-a putut lasa din brate si i-a oferit pe tava Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, unul dintre cele mai banoase portofolii.

Ar mai trebui sa fie Dragnea in guvern, dupa scandalul de coruptie in care apare si numele lui? In timp ce, desigur, politicienii opozitiei cred ca nu mai are ce cauta acolo, cei ai puterii sustin, in cor, ca Liviu Dragnea este cel mai bun ministru pe care l-a avut vreodata istoria romaneasca.

„Cat timp nu a fost un ministru performant si a folosit acest minister doar pentru a face presiuni asupra primarilor, nu are ce cauta acolo. Practicile acestea si lipsa de performanta nu vor schimba nimic in bine odata cu noul guvern”, este de parere Bogdan Timpau, deputat national liberal.

Senatorul Haralambie Vochitoiu este sigur ca, daca va incepe urmarirea penala oficial pe numele lui Liviu Dragnea, acesta isi va da demisia, fiindca asa a promis.

„Deocamdata, atat Liviu Dragnea, cat si Victor Ponta, au spus ca, daca orice ministru este actionat in instanta, inclusiv ei, parasesc guvernul. Deocamdata nu este o actiune in instanta pe numele lui Liviu Dragnea in cazul Alinei Bica”, spune Vochitoiu.

Primarul Uricaniului, Danut Buhaescu, crede ca totul nu este decat o inscenare pentru a-l discredita pe Liviu Dragnea si ca acesta poate fi considerat „cel mai performant ministru”.

„Nu, Dragnea nu trebuie sa plece. Eu cred ca acuzatiile sunt la deruta. Nu este nicio confirmare oficiala a acuzatiilor in cazul Bica. Eu cred ca aceste lucruri i-au fost inscenate, pentru ca el este un ministru extrem de performant”, sustine Buhaescu.

Nici Gheorghe Ile nu crede ca Liviu Dragnea este implicat in dosarul fostei sefe a DIICOT.

„Liviu Dragnea trebuie sa ramana, ca nu este adevarata nicio acuzatie. Eu nu pot crede asa ceva despre el. Liviu Dragnea este unul dintre cei mai buni ministri si trebuie sa fie in fruntea unui minister”.

In presa ultimelor zile au aparut informatii referitoare la faptul ca Liviu Dragnea ar fi fost intermediar intr-o intelegere dintre milionarul Ioan Niculae si Alina Bica, careia i-ar fi cerut tergiversarea unui proces al omului de afaceri. In dosar ar fi vorba si despre o mita uriasa, de 3,5 milioane de euro.