Ghicitul in cafea are in spate o istorie destul de complexa si, fiind o practica ce inlesneste divinatia, a devenit destul de populara in randul oamenilor. Pentru a putea face astfel de interpretari pentru prietenii dumneavoastra insa aveti nevoie de un lucru extrem de important: un dictionar de simboluri din cafea. Astfel de carti, fie ca sunt de hartie fie ca sunt online, sunt esentiale pentru cei care doresc sa invete sa citeasca viitorul in cafea. Aceste indexuri contin tot felul de simboluri pe care cineva le-ar putea gasi in ceasca de cafea de la animale, oameni, parti ale corpului, pesti, flori, pasari, elemente astronomice, alimente, copaci, pana la elemente ce tin de biserica, litere, cifre si obiecte.

Printre cele mai comune simboluri din cafea se numara oamenii si partile corpului. Capul unui copil, spre exemplu, poate insemna un motiv de bucurie sau fericire in familie daca este unul frumos, insa daca este schimonosit, acesta este un semn de necaz. Un sir de oameni vazut in zatul cafelei este un semn al posibilitatii casatoriei, iar fata sau parul simbolizeaza implinirea unor juraminte.

Nu lipsesc nici oasele care prevestesc catastrofe si nici dintii care sunt un semn de rau augur (moartea cuiva apropiat sau o sarcina). Nici mireasa din ceasca nu este un semn de bine, ea prevestind moartea cuiva apropiat.

Mana are mai multe interpretari pe ceasca de cafea. Una din ele este lingusirea cu interes, o alta este necazul si o a treia interpretare este paguba sau intarzierea paguboasa.

Femeia simbolizata in alb vesteste un eveniment plin de fericire iar daca este goala este semn de iubire cu patima. Femeia insarcinata este un semn de belsug, bogatie, in timp ce mai multe astfel de simboluri din cafea prezic tradarea si cearta.

Simbolul unui om pe perna vesteste boala si moarte, iar daca sunt mai multe la un loc, atunci poate fi vorba despre o petrecere sau o adunare. O silueta in roba vesteste judecata in timp ce un tanar este interpretat ca fiind o bucurie sau o placere.

Si animalele se afla printre cele mai comune simboluri din cafea. Daca sunt vazute mai multe in ceasca, acestea pot fi interpretate drept castiguri viitoare. Cainele linistit este semn de credinta in timp ce cainele care latra este interpretat prin dusmanie. Sarpele format din zat prevesteste o chestiune neplacuta in spatele careia se vor afla dusmani. Sarpele de pe fundul cestii vesteste suferinta persoanei careia i se citeste pentru ca aceasta va fi atacata de inamici. Si balaurul din ceasca de cafea prevesteste existenta dusmanilor asa cum si broasca simbolizeaza saracia si doliul.

Printre cele mai placute simboluri din cafea se numara calul care vesteste petitori si carul cu boi care spune ca cel caruia i se citeste va avea parte de bogatie si belsug. Elefantul este interpretat drept victoria neclintita intr-o problema, iar magarul este fie castig fie paguba.

Cifrele si liniile sau literele sunt si acestea simboluri din cafea care poarta insemnari speciale. Literele prevestesc formarea anumitor nume, astfel cand o litera este vazuta si spusa celui caruia i se citeste in cafea, acesta va putea sa isi dea seama despre cine este vorba in previziunea sa. Liniile foarte mici pot sa simbolizeze zile, evenimente sau date. Cifrele sunt si ele simboluri ale zilelor si datelor, acestea putand insemna o perioada de timp indelungata sau una scurta ori chiar un castig la jocuri de noroc.

O silueta langa o prapastie este semn de salvare de la un pericol de catre o persoana apropiata, iar daca imaginea unui munte rasare in zat, atunci solicitantul va primi o marire de salariu sau va fi inaintat in functie. Oaza reprezinta sperantele, iar adapostul este prilej de bucurie, maritis sau prietenii noi. Desertul simbolizeaza o trauma sufleteasca ce va avea loc in curand.

Si obiectele eclesiastice pot fi simboluri in cafea. Biserica vazuta in zat simbolizeaza linistea spirituala si protectia. Ingerii prevestesc sprijinul primit de la persoane instarite, iar altarul este semn de protectie, consolare si botez. Diavolul prevesteste nelinisti si pericole, iar stafiile vor aduce cu ele cosmaruri celui caruia i se citeste in cafea.

Si pasarile vazute in ceasca de cafea aduc cu ele prevestiri de bun augur sau probleme. Dintre ele, cel mai puternic este vulturul care semnifica puterea si curajul. Corbul prevesteste dezamagirea si calomniile, iar cocosul care canta va aduce castiguri rapide. Lebada este interpretata prin succes si fericire, iar porumbelul prevesteste prietenie si lucruri bune. Bogatia este exprimata si prin stoluri intregi de pasari si randunele sau closca. Daca o barza este vazuta in ceasca atunci in casa in care se ghiceste va avea loc o nastere.

Printre cele mai bune simboluri din cafea se numara si steaua care aduce glorie si multumire, luna care prevesteste nopti pline de pasiune si romantism si irisul care vesteste dragostea. Florile de toate felurile aduc bucurii. Bujorul este interpretat prin dragostea curata, iar macul printr-o dragoste pasionala. Trifoiul cu patru foi, unul din cele mai cunoscute simboluri aducatoare de noroc, va aduce noroc si daca este vazut in ceasca de cafea. Trandafirul vesteste mari bucurii, iar orhideele vor aduce o dragoste plina de placeri.

Pestii si imaginea unei siluete pescuind duce bogatie si undita prevesteste o munca ce va da roade bune. Tigara intreaga este interpretata printr-un simbol al pacii, o intelegere, un acord, iar daca este rupta, aceasta va pricinui o cearta.

Busuiocul este unul dintre cele mai placute simboluri din cafea si aduce noroc, iar painea, porumbul, graul si conopida dau semne de castig si bogatie. Ciuperca va aduce insa minciuna, iar ardeiul prevesteste cearta in casa.

Ciresile, fragii, portocalele si teiul sunt interpretate ca vestitori ai unei dragoste adevarate. Piersica este un semn al sanatatii, iar marul vesteste patima, placere desavarsita si sanatate. Dovleacul este semn de satisfactie cu putine foloase, iar frunzele vestesc ca planurile celui caruia i se ghiceste in cafea vor da roade. Daca acestea sunt vestede insa, o boala il pandeste pe cel ce a baut din cana de cafea.

Si obiectele de uz casnic sau cele mai putin obisnuite pot fi deslusite ca si simboluri din cafea. Spre exemplu, o arma prevesteste o amenintare, iar ceasul vesteste posibile surprize. Cartile inchise vestesc esecuri la examene iar cele deschise prevestesc reusite. Cei care gasesc biciuri in zat vor avea parte de bucurii iar cei care au coroane sunt demne si sanatoase. Candelabrul este interpretat drept simbol al necazului si zgarceniei, iar cheia reprezinta iesirea dintr-o problema, elucidarea acesteia. Daca in ceasca se vede un cos plin, atunci o bogatie va napusti, iar daca acesta este gol, atunci saracia va da peste cel caruia i se citeste in cafea.

Foarfeca inchisa este un semn al impacarii pe cand cea deschisa prevesteste o cearta. Cutitul si crosetele aduc cu ele necazuri si neplaceri. Galeata, ori ca e plina ori ca e goala, va aduce o pierdere. Daca este insotita de o cheie insa, aceasta va fi interpretata drept o regasire a unui lucru mult cautat.

Aceste simboluri din cafea pot fi vizibile sau trebuie cautate mai cu atentie pentru a fi deslusite. Ucenicii vor gasi mai greu unele simboluri, insa cu ajutorul initiatilor, ei vor putea invata cum, unde si in ce fel sa interpreteze simbolurile pe care le vad in zatul sau in ceasca de cafea.