Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a avut o contributie esentiala in organizarea unui eveniment de exceptie, asteptat de romani de foarte multi ani. Este vorba de primul meci din tara al campionului nostru mondial la box, Lucian Bute.

Nimeni, nicio persoana fizica si nicio institutie nu au fost in stare vreodata sa il aduca pe Bute sa boxeze in Romania! Tot efortul echipei din minister, pe care o felicit din nou pentru reusita sa, a fost pentru ca romanii sa aiba sansa sa isi vada eroul ACASA! Si s-au ales doar cu scandaluri si acuzatii aduse de niste neica nimeni, pe la televiziunile si in ziarele lui Voiculescu. Unul care doar a profitat de pe urma acestei tari, nu a adus niciodata nimic bun nici Romaniei, nici romanilor!

Ministerul a sprijinit evenimentul sportiv promovand, in cadrul acestuia, Romania ca destinatie turistica. Cu alte cuvinte, institutia a incheiat cu organizatorul galei, firma care a prezentat dreptul exclusiv de organizare al meciului, un contract de publicitate si a platit doar contravaloarea serviciilor prestate (1,54 de milioane de euro), desi valoarea contractata initial era mai mare (1,93 de milioane de euro).

Contractul si platile au fost incheiate in conformitate cu legislatia in vigoare, asa cum de altfel au constatat si institutiile care au controlat Gala Bute. Ceea ce a facut ministerul este si corect, si util, si binevenit. Daca exista probleme la firma celui care a organizat gala, in speta domnul Obreja, acesta este cel in masura sa le lamureasca.

Promovarea brandului turistic se poate realiza atat din fonduri europene, cat si din bugetul de stat. Chiar si in cazul in care se solicita bani europeni, plata se face initial din bugetul institutiei, urmand ca facturile sa fie rambursate de la Bruxelles ulterior. Asta este procedura in cazul tuturor programelor europene, nu numai la MDRT. Deci, este o prostie acuzatia din presa cum ca banii s-au platit din buget din cauza unor erori, in locul fondurilor europene!

Vad ca exista din nou multa agitatie legata de Gala Bute la televiziunea lui Dan Voiculescu. Daca este chiar atat de ingrijorat pentru visteria tarii si daca tot are asa de multi bani incat a sponsorizat, sub forma de imprumut, pe multi dintre angajatii sai celebri, inclusiv pe ministrul Agriculturii, ii recomand domnului Voiculescu sa organizeze din buzunarul  propriu, umplut cu banii romanilor, urmatoarea Gala Bute din Romania.