Barbat sau femeie, singuratatea ne poate atinge pe toti la un moment dat in viata noastra. Cum sa traim cu ea si, mai presus de toate, cum sa impiedicam instalarea ei? Intr-o lume din ce in ce mai interconectata, poate parea ciudat ca exista in continuare oameni care se simt singuri, dar aceasta este realitatea. Avand in vedere ca in fata izolarii nu exista solutii magice care sa rezolve problema peste noapte … cum sa depasim singuratatea?

Singuratatea este unul dintre cele mai amare sentimente ale vietii cand devine o constanta, adica o stare recurenta. Aceasta tristete poate duce la o stare dureroasa de depresie. Cel mai important lucru este sa retineti ca aceasta situatie nu va fi eterna, prin urmare, poate fi schimbata. Se spune ca “singuratatea nu este un consilier bun” si ca “nu este bine ca un om sa fie singur”. Noi suntem fiinte sociale prin natura noastra, si avem nevoie de altii pentru a ne dezvolta emotional si de aceea, este recomandat ca daca sunteti singuri, sa gasiti calea de a depasi singuratatea, mai ales in cazul in care acest lucru este ceva care va ingrijoreaza sau va deprima.

Cum sa scapam de singuratate si sa cunoastem oameni noi

Incepeti sa faceti ceva foarte simplu, incepeti de la zero, ca si cum viata incepe de acum incolo. Daca v-ati simtit frustrat, abandonat sau gresit inteles de mediul dvs., daca va asteptati la ceva ce nu a sosit pana acum, daca va simtiti iremediabil singur, iesiti putin cate putin la viata. Incepeti sa parasiti putin cate putin singuratatea, indiferent de varsta pe care o aveti … Exista barbati si femei bucuresti, Cluj-Napoca, si din orice alt oras al tarii. Nu sunteti singuri, exista milioane ca voi. Desi, durerea unei depresii datorata singuratatii nu este vindecata intr-o zi, nici intr-o saptamana.

Totusi, cu schimbari simple in atitudinea prezenta, puteti deschide o noua usa sperantei.

Adevarul este ca astazi exista multe resurse care exista in limitele noastre pentru a ne ajuta sa iesim din singuratate si sa intalnim oameni noi.

Cautati ocupatie

Fiind ocupat este foarte important pe plan mental deoarece ne tine mintea ocupata, departe de ganduri negative. Cursuri, conferinte, lectura, activitati sportive, efectuarea de comisioane, treburi, planuri … Cel mai bun mod de a avea o zi ocupata, este de a stabili o rutina previzibila. Aceasta rutina va ajuta sa castigati puterea mentala in fata vietii de zi cu zi.

Spatii de socializare

Sentimentul de singuratate creste atunci cand petreceti mai mult timp intre cei patru pereti ai casei voastre. Puteti citi o carte in casa dvs., intr-adevar. Cu toate acestea, o puteti face si in biblioteca cartierului dvs. sau intr-o cafenea care va place. Dar sentimentul pe care il veti avea este foarte diferit. Veti vedea si alti oameni. Si acest lucru este foarte pozitiv.

Retele sociale

Retelele sociale nu acopera deficientele emotionale pe care le are o fiinta umana. Cu toate acestea, este important sa nu minimalizam valoarea pe care o au noile forme de comunicare in viata unei fiinte umane. Prin retelele sociale puteti interactiona cu persoane care locuiesc departe, puteti fi informat cu privire la subiecte interesante si va simtiti conectati cu altii.

Portalurile de specialitate, cum ar fi chat gratuit, pagini de anunturi matrimoniale, aplicatii de dating, etc., ne permit sa gasim prieteni, sa gasim un partener, sa impartasim hobby-uri si sa gasim prieteni oriunde in lume. In acest sens, noile tehnologii sunt de mare ajutor, astfel incat oamenii singuri pot gasi o companie buna, chiar si intr-un mod virtual.

Un alt exemplu clar de instrumente prin care putem intalni oameni este prin intermediul retelelor sociale – Facebook, Twitter, Instagram, printre altele, ne permit sa ne angajam in „conversatii“ cu altii, sa comentam pe diferite teme si sa apartinem diferitelor grupuri de interes, si acest lucru este minunat, deoarece nu numai ca ne este de ajutor la nivel profesional, dar si uman.

Promovati relatiile personale la locul de munca

Multe obligatiuni de prietenie apar in birou. Si, in plus, chiar daca multe dintre aceste legaturi sunt doar in cadrul fortei de munca, aceste relatii sunt foarte constructive pentru stima de sine. Si, bineinteles, ele va ofera si companie in timpul programului de lucru.