Libertatea unei persoane se termina acolo unde incepe a celorlalti. Si tocmai controlul asupra oamenilor este opusul acestei afirmatii deoarece ei cred in dreptul de a stabili controlul asupra altora, uitand ca sunt oameni cu aceleasi drepturi si libertati. In relatii, este foarte frecvent intalnirea cu persoane care sufera de acest tip de probleme, fie din cauza nesigurantei, fie din cauza complexitatii.

Acest lucru face ca problemele lor sa ajunga sa fie platite de cei din jur. Din acest motiv, este foarte important sa stii sa identifici o persoana care controleaza si sa incerci sa o ajuti, facandu-i sa-si vada problema. Daca nu o poti obtine, cel mai bine e sa scapi de ea.

Semne de identificare

  1. Supraprotectie: o persoana care controleaza, in general, va incerca sa fie deasupra celeilalte. Adica va efectua o supraprotectie ca si cum ar fi o mama sau un tata. Despre actiunile lor, despre cuvintele lor, despre alegerile lor… Desi la inceput sunt fapte care nu pot fi usor identificate, ele trebuie sa fie luate in considerare si sa stie sa puna frana acelei persoane ca sa nu creada in dreptul de a-si putea lua atatea libertati. A-i proteja pe cei iubiti este bine, dar are o limita deoarece omul trebuie sa stie sa aleaga singur si desi afectiunea celorlalti nu este un lucru rau, trebuie sa stie si sa aiba grija de sine si sa se descurce singur, pentru a nu depinde de altii.nimeni in orice moment.

Controlul oamenilor este foarte supraprotector

Izolati-l pe celalalt: Este foarte tipic ca o persoana care doreste sa detina controlul asupra altuia, sa caute ca acest lucru sa fie numai pentru el sau ea. Adica nu-i place ca celalalt are mai multi prieteni, mai multe relatii sau isi face planuri cu alte persoane. Vrei sa fie disponibil in mod constant si, daca nu este, te simti enervat. Ca si in cazul anterior, persoana care controleaza incearca sa lupte impotriva libertatii celuilalt de a alege si prin urmare, avand o atitudine controlanta care nu se poate termina cu nimic pozitiv.A sti ce este bine pentru celalalt: Este foarte comun pentru controlul oamenilor. vorbeste cu cei din jurul tau ca si cum ai sti ce este mai bine pentru ei si ce ar trebui sa faca.


Adica, ei cred ca au puterea adevarului absolut si, prin urmare, cred ca daca deciziile sunt luate asa cum spun ei, nimic nu va merge prost. Este o greseala grava sa permiti unei persoane sa aiba acest tip de comportament, deoarece este necesar sa stii ca cele mai bune alegeri sunt cele care se fac cu inima si se ghideaza dupa ea. La fel, fiecare persoana trebuie sa-si caute binele si sa se uite, la anumite momente, pentru sine. Acesta va fi tocmai ceea ce nu vor oamenii care controleaza, care vor vorbi celuilalt despre un bine comun pentru amandoi ca fiind cea mai buna decizie sau alegere pe care o pot face. Schimbari de dispozitie: o persoana care controleaza are de obicei reactii abrupte in momente in care lucrurile nu sunt facute asa cum este necesar. Prin urmare, trebuie sa fii atent la aceste detalii si sa vezi ca persoana respectiva stie sa accepte sau sa accepte un raspuns negativ fara a reactiona in moduri rele. ca cele mai bune alegeri sunt cele care se fac cu inima si se ghideaza dupa ea. La fel, fiecare persoana trebuie sa-si caute binele si sa se uite, la anumite momente, pentru sine.
Acesta va fi tocmai ceea ce nu vor oamenii care controleaza, care vor vorbi celuilalt despre un bine comun pentru amandoi ca fiind cea mai buna decizie sau alegere pe care o pot face. Schimbari de dispozitie: o persoana care controleaza are de obicei reactii abrupte in momente in care lucrurile nu sunt facute asa cum este necesar. Prin urmare, trebuie sa fii atent la aceste detalii si sa vezi ca persoana respectiva stie sa accepte sau sa accepte un raspuns negativ fara a reactiona in moduri rele. ca cele mai bune alegeri sunt cele care se fac cu inima si se ghideaza dupa ea. La fel, fiecare persoana trebuie sa-si caute binele si sa se uite, la anumite momente, pentru sine. Acesta va fi tocmai ceea ce nu vor oamenii care controleaza, care vor vorbi celuilalt despre un bine comun pentru amandoi ca fiind cea mai buna decizie sau alegere pe care o pot face. Schimbari de dispozitie: o persoana care controleaza are de obicei reactii abrupte in momente in care lucrurile nu sunt facute asa cum este necesar.
Prin urmare, trebuie sa fii atent la aceste detalii si sa vezi ca persoana respectiva stie sa accepte sau sa accepte un raspuns negativ fara a reactiona in moduri rele. Acesta va fi tocmai ceea ce nu vor oamenii care controleaza, care vor vorbi celuilalt despre un bine comun pentru amandoi ca fiind cea mai buna decizie sau alegere pe care o pot face. Schimbari de dispozitie: o persoana care controleaza are de obicei reactii abrupte in momente in care lucrurile nu sunt facute asa cum este necesar. Prin urmare, trebuie sa fii atent la aceste detalii si sa vezi ca persoana respectiva stie sa accepte sau sa accepte un raspuns negativ fara a reactiona in moduri rele.

Acesta va fi tocmai ceea ce nu vor oamenii care controleaza, care vor vorbi celuilalt despre un bine comun pentru amandoi ca fiind cea mai buna decizie sau alegere pe care o pot face. Schimbari de dispozitie: o persoana care controleaza are de obicei reactii abrupte in momente in care lucrurile nu sunt facute asa cum este necesar. Prin urmare, trebuie sa fii atent la aceste detalii si sa vezi ca persoana respectiva stie sa accepte sau sa accepte un raspuns negativ fara a reactiona in moduri rele.

Oamenii care controleaza cred ca stiu adevarul absolut

Dorind sa stie totul: Oamenii care au probleme de control sunt tocmai pentru ca vor sa stie totul. Aceasta este o problema deoarece persoana respectiva nu are obligatia sa-ti spuna totul si sa o faca. Alte gesturi sau actiuni care vor expune o persoana care controleaza sunt lucruri precum verificarea telefonului mobil, privirea apelurilor telefonice, ascultarea conversatiilor personale, verificarea bunurilor personale…

Ce inseamna sa ai aceasta atitudine de control?

Este evident ca a fi o persoana care controleaza are doar dezavantaje, deoarece nu exista nimic pozitiv in a dori sa domine o alta persoana, a-i lua intimitatea, a nu-i permite libertatea si a nu avea incredere in cuvintele lor. Totusi, daca se pot stabili o serie de aspecte negative, orice persoana care controleaza va putea trai, inrautatindu-si si mai mult pozitia.

  • Perioade de anxietate si instabilitate mentala: Cand o persoana are incredere in altii, este calma si traieste in pace. Totusi, dorinta de a avea controlul asupra celorlalti si de a nu-l putea avea in intregime, ii face pe acesti oameni sa iasa din cutii si sa treaca prin crize de anxietate in care capul nu le permite sa traiasca in cea mai absoluta liniste. Acest lucru va fi negativ si, la randul sau, va afecta alte actiuni sau circumstante cu adevarat importante.

Instabilitate: controlul oamenilor inceteaza sa traiasca multe experiente noi si pline de satisfactii pentru ca nu se lasa sa plece si vor sa domine totul. Nu se vor lansa niciodata in noi aventuri si, prin urmare, nu vor putea trai niciodata anumite senzatii in viata. Subiect pasiv: A fi controlor inseamna ca in multe ocazii, persoana este blocata prin faptul ca nu poate domina anumite situatii si asta o face sa ramana intr-o constanta indecizie care o determina sa ramana pasiva si sa nu se perfectioneze sau sa se dezvolte. Intoleranta: cu cat vrei sa ai mai mult control asupra situatiilor, cu atat persoana devine mai intoleranta. Ei vor ca lucrurile sa fie facute in felul lor si cand vor, ceva pe care nimeni pe termen lung nu este de obicei dispus sa-l suporte.