In ceea ce priveste relatiile de cuplu, oamenii cred ca acestea sunt complicate si ca necesita extrem de multa munca, lucru care nu este deloc adevarat. Exista doar anumiti pasi care daca sunt urmati, cei doi parteneri pot dezvolta o relatie frumoasa, armonioasa, si mai presus de toate, durabila. Hai sa vedem ce trebuie sa stii de fapt despre relatiile de cuplu.

Respectul este de baza                                                                                                                           

 Atata timp cat nu exista respect intr-un cuplu nu va exista nici intelegere iar relatia va duce in final la esec. Respectul include mai multe aspecte care trebuie luate in considerare. Cel mai important dintre toate este respectul in ceea ce priveste limbajul. Daca ii vorbesti urat partenerului sau daca il jignesti, atunci ai toate sansele sa te desparti. Nimanui nu ii place sa I se vorbeasca urat, cu atat mai mult intr-un cuplu. Indiferent de cat de nervos esti, sau ce probleme ai, nu exista nici un fel de scuza pentru vorbele urate pe care i le adresezi celuilalt. Asadar, daca vrei o relatie frumoasa care sa dureze toata viata, incearca sa porti discutii decente, chiar daca celalalt a gresit.

Micile gesturi conteaza foarte mult                                                                                                      

Nu trebuie sa ai bani multi pentru a face anumite gesturi in cuplu, gesturi care sa ii arate partenerului ca il iubesti si ca iti pasa de el. Spre exemplu, grija pe care i-o porti celuilalt il va face sa iti intoarca gestul si sa creati o legatura speciala si puternica. Din cand in cand, ajuta si sa faci anumite cadouri, indiferent de natura lor. Poti alege sa cumperi ceva util pentru partener, ceva care stii ca isi doreste de foarte mult timp, sau chiar si cadouri sexy. De fapt, cadourile sexy sunte cele care imbunatatesc viata intima dintre doi oameni, alunga monotonia, si reaprinde flacara dintre ei. Prin urmare, nu ezita si fii cat mai creativ posibil pentru a-ti surprinde intr-un mod placut partenerul.

Empatizeaza cu partenerul tau                                                                                                            

Empatia este si ea extrem de importanta intr-un cuplu si nu trebuie sa eziti in a-i arata celuilalt ca iti pasa de el si ca il intelegi si il accepti exact asa cum e. Chiar daca in anumite momente iti poate fi destul de greu sa empatizezi, fa un exercitiu si incearca sa intelegi si sa accepti si un alt punct de vedere. Toate aceste lucruri te vor ajuta si pe tine ca om sa evoluezi frumos, dar si sa construiesti, pas cu pas, o relatie extraordinara care sa dureze toata viata.

Nu uita ca si relatiile intime sunt foarte importante                                                                          

Foarte multe cupluri se despart pentru ca nu au o viata intima satisfacatoare. Acest lucru se intampla nu pentru ca nu ar exista compatibilitate, ci pentru ca nu exista comunicare si partenerii au foarte multe retineri. Specialistii in relatii de cuplu recomanda ca fiecare partener sa fie sincer si sa ii spuna celuilalt ce ii place si ce nu, si mai ales, ce si-ar dori in plus in dormitor. Daca lucrurile sunt lamurite, atunci nici unul nu va mai avea vreo retinere sau inhibare, iar lucrurile vor evolua frumos pe plan intim.

Sustinerea si incurajarea in momentele dificile                                                                                     

In orice relatie apar si momente dificile, momente care daca nu sunt depasite duc cu siguranta la destramarea cuplului. Mai mult decat atat, in astfel de momente se vede cat de mult se iubesc de fapt cei doi, pentru ca o relatie nu inseamna doar momente frumoase ci si perioade mai dificile. Este esential ca atunci cand unul dintre partenerei are o anumita problema, celalalt sa il incurajeze, sa il inteleaga, si mai presus de toate sa il sustina. Doar asa, legatura dintre cei doi va deveni mai puternica si de durata.