Alegerea perdelelor potrivite poate avea un impact puternic și pozitiv in orice cameră. Cu toate acestea, ea poate fi o decizie copleșitoare, mai ales că există o mulțime de factori de luat în considerare. Culoare, tesatura, lungime, si materiale de toate felurile trebuie să fie evaluate la selectarea celor mai bune perdele pentru o cameră. Trebuie, de asemenea, luate in considerare si alte detalii precum dimensiunea și forma camerei în sine.

Alegerea materialului

Pentru cele mai atractive si deosebite draperii, precum si pentru o multime de alte lucruri esentaile intr-o casa precum cuverturi, perne, decoratiuni, si multe altele, intra pe 1001case.ro cuverturi. Alege un material durabil pentru camere foarte însorite. Soarele va deteriora în cele din urmă orice material în timp, dar unele materiale sunt mai durabile decât altele împotriva razelor soarelui. Evita draperiile cu modele complicate sau îndrăznețe, deoarece acestea se decoloreaza rapid.

Unele mărci de tesatura sunt proiectate pentru camere însorite, astfel încât alegerea uneia dintre aceste branduri este recomandata. Maximizarea luminii naturale cu țesături lucioase. Acestea sunt perfecte pentru spatii mici, care doriți să fie mai luminoase, deoarece materialele sunt foarte subtiri. Acestea oferă, de asemenea ventilație naturală. Dacă aveți alergii, ia în considerare țesături lucioase. Ele sunt excelente pentru prevenirea polenului atunci cand tineti ferestrele deschise.

Draperiile lucioase vin într-o serie de materiale, inclusiv din bumbac, mătase și materiale sintetice. Bumbacul este cea mai rentabilă alegere. Selectați o tesatura grea atunci când aveți nevoie de o mulțime de acoperire. Când aveți nevoie de draperii foarte lungi pentru a acoperi spații mari, alegeti un material care va atârna greu. Dacă iernile reci sunt o problemă, țesăturile grele va ajuta sa izolați camera și sa cresteti eficiența energetica a sistemului de încălzire. Rețineți că țesăturile mai grele, au un aspect tradițional, astfel încât poate doriți să le evitati dacă o cameră are un aer modern.

Încercați draperii pentru a reduce lumina și zgomotul. În cazul în care poluarea luminoasă pe timp de noapte este o problemă pentru tine, sau dacă ai probleme cu somnul, în general, aceste draperii vor bloca în mod eficient toată lumina exterioară de la intrarea în dormitor. Ele vor scădea, de asemenea, zgomotul exterior. Daca vrei sa afli cum poti utiliza corect culorile in casa ta, intra pe sensis.ro.

Alegerea culorilor si contrastului

Luați în considerare schema de culori existentă a camerei. Draperiile ar trebui să completeze decorul camerei, astfel încât arunca o privire la paleta de culori curentă. Nu uitați să luați în considerare orice modele care apar în imaginea de fundal. În cele mai multe cazuri, veți dori să alegeți o nuanță care va asorta draperiile dvs. cu paleta de culori a camerei. Nu vrei draperiile să intre în conflict cu decorul, dar atâta timp cât culorile sunt complementare, ele nu trebuie să se potrivească exact.

Energizeaza o cameră cu un model plin de viață. Creeaza un contrast prin alegerea unei nuante care iese in evidenta in comparatie cu nuanta peretilor. Intotdeauna ai grija la culori, astfel incat sa creezi o atmosfera relaxanta si confortabila. Poti opta pentru culori vibrante doar daca in restul camerei predomina culorile deschise si calde. Totodata, dimensiunea camerei joaca un rol important in alegerea culorii draperiilor. Intra pe clickpentrufemei.ro si afla si alte sfaturi utile in alegerea draperiilor.