Multi proprietari de site-uri sau companii intampina dificultati in procesul de optimizare a website-urilor pentru motoarele de cautare. Evident, toate lumea vrea sa aiba succes cu propriul site si sa ajunga in topul cautarilor in cel mai scurt timp, insa putini sunt constienti de importanta investitiilor in acest domeniu.

In esenta, scopul SEO este de a accede spre o pozitie cat mai bun in topul motoarelor de cautare, precum Google sau Firefox, prin utilizarea anumitor cuvinte cheie. Totusi, exista si alti factori care determina succesul unui website inca de la lansare. Tocmai din acest motiv, este recomandat sa apelezi la servicii specializate si de calitate, cum ar fi cele oferite de thc.ro, care te pot consilia in privinta pasilor pe care trebuie sa ii faci pentru a avea o afacere de succes in mediul online.

Asadar, alegerea unui nume de domeniu pentru orice tip de proiect web nu este intodeauna una usoara. In pofida faptului ca numele domeniilor disponibile sunt relativ simplu de gasit, alegerea unui nume poate fi o corvoada, tinand cont ca exista peste 300 de milioane de nume de domenii deja inregistrate.

Aici ai cateva sfaturi utile care iti pot fi de folos in alegerea unui nume de domeniu perfect:

1. Foloseste cuvinte-cheie relevante

Un principal indicator al eficacitatii numelui in cazul unui domeniu web este daca iti da sau nu o idee despre ce fel de continut sau informatie ai putea gasi pe acel website. Tocmai din acest motiv, cuvintele-cheie sunt cel mai bun aliat deoarece pot sa atraga mai multi vizitatori pe site. Nu exista nicio regula scrisa cum ca trebuie neaparat sa utilizezi cuvinte-cheie asociate cu domeniul tau, insa este recomandat sa o faci.

2. Nu opta pentru un nume de domeniu lung

Ideal ar fi ca numele domeniu sa fie cat mai scurt si mai putin complicat. Motivul pentru care nu e in regula sa alegi un nume alcatuit din multe caractere este deoarece domeniile scurte sunt usor de tinut minte si pot fi tastate rapid. Astfel, este simplificata munca vizitatorilor si riscul sa nimereasca pe o pagina web gresit este redus aproape in totalitate. Nu e de mirare ca cele mai populare site-uri din domeniul online au nume de domenii ce nu depasesc 6 caractere, exemple fiind Google, Reddit, Ebay, Apple sau Amazon. Toate aceste nume sunt simple, pot fi tinute minte de oricine. Daca ai deja o lista cu cateva optiuni de nume, ar fi bine sa le elimini pe cele mai lungi.

3. Cauta extensii alternative

Sunt cateva extensii de domenii preferate de cei mai multi proprietari de site-uri, cum ar fi .ro, .com. .eu sau .net. In prezent, exista numeroase alternative mai interesante pentru publicul internaut. Este important sa nu uiti faptul ca exista o sumedenie de nise pentru alte extensii care pot prezenta un interes pentru utilizarori.

Avantajele unui domeniu relevant cu o extensie noua sunt multiple. Cele mai recente studii arata faptul ca extensiile specifice business-urilor online au sanse mari sa apara in primele pagini sugerate de Google. Termenii care au un volum mare de cautare si un continut realmente calificat si relevant pentru anumite regiuni sau industrii sunt cel mai bine plasate in clasamentul motoarelor de cautare.

Desigur, pe langa alegerea unui nume de domeniu ideal pentru website, trebuie sa mai tii cont si de numerosi alti factori care au rol in clasamentul SEO. Astfel, trebuie sa te axezi si pe o optimizare corecta si permanenta a site-ului, un serviciu de gazduire web de calitate care sa garanteze o viteza potrivita de incarcare a datelor precum si un continut atractiv pentru utilizatori.