Sarbatorile de iarna sunt poate cele mai frumoase sarbatori, mai ales pentru cei mici. Cu totii asteptam cadourile minunate, ne bucuram de magia sarbatorilor si petrecem timp cu persoanele dragi. Insa nu trebuie sa uitam de un membru foarte important al familiei, animalutul nostru de casa. Iata cat de periculoase pot fi sarbatorile pentru animale!

Decoratiuni si ornamente

Craciunul inseamna si decorarea bradului si a intregii case in spiritul acestei sarbatori. Toate decoratiunile sunt foarte colorate, stralucitoare si nu in ultimul rand foarte atragatoare pentru pisici in general. Chiar daca nu sunt toxice, trebuie sa iti tii animalul departe de aceste decoratiuni, deoarece devin periculoase cand sunt inghitite.

Plante

Plantele pe care le cumparam in aceasta perioada pot fi periculoase pentru patrupedul nostru. Craciunita, coronitele din llex, vascul si bradul, toate pot fi letale pentru animalele noastre. Daca ai astfel de plante prin casa incearca sa le pui intr-o camera unde sa nu permiti accesul animalelor. In cazul consumarii acestor plante, animalul poate avea simptome precum diaree, varsaturi, iritatii, letargie, tremor.

Preparatele traditionale

Preparatele traditionale fac parte din perioada sarbatorilor de iarna. Daca noi ne putem bucura de aceste preparate fara mari repercursiuni, patrupedul tau poate avea probleme serioase daca va consuma aceleasi preparate. In primul rand, orice preparat traditional este foarte gras si total nerecomandat animalelor de casa.

Chiar daca animalul va pofti si te va “implora” sa ii oferi si lui macar resturile de la masa, nu ceda acestei tentatii, deoarece ii poti provoca tulburari intestinale. Daca vrei, pastreaza resturile de mancare pentru cainii maidanezi, care vor fi recunoscatori pentru orice fel de mancare si care nu au stomacul atat de sensibil ca al animalelor crescute in casa.

Antigel

Antigelul este o substanta necesara pentru functionarea optima a masinii pe timpul rece si ar trebui depozitata cat mai departe de accesul animalelor. Este o substanta foarte toxica pentru animale, mai ales datorita mirosului si gustului usor dulceag. Chiar si in cantitati mici, poate provoca moartea rapida a animalului de casa.