Feerie alba Pamporovo se afla in inima muntilor Rodopi si, chiar daca numele nu-ti spune mare lucru, merita sa incerci o vacanta acolo. Considerata perla statiunilor montane din Bulgaria, statiunea se afla la 1.650 m altitudine si dispune de multiple facilitati de practicare a sporturilor de iarna.

Sezonul de schi incepe la mijlocul lui decembrie si se termina la mijlocul lunii aprilie, iar stratul de zapada nu scade sub 140-150 cm. Nu se produc avalanse, nu sunt schimbari bruste de temperatura, lucru care iti garanteaza o vacanta lipsita de evenimente neplacute. Pentru practicarea sporturilor de iarna, Pamporovo dispune de 34 kilometri de partie cu grade diferite de dificultate. Majoritatea pantelor sale sunt line, tocmai bune pentru incepatori.

Exista si partii mai dificile pentru schiorii experimentati – una dintre ele poarta numele „Zidul” si este partia cu cel mai mare grad de dificultate din zona. Daca nu ai pus nici macar odata schiurile in picioare nu trebuie sa-ti faci probleme deoarece statiunea se mandreste cu una din cele mai bune scoli de schi din Europa. Un sejur de cinci zile costa in medie 250-350 de euro de persoana. Acesta include cazarea la hoteluri de trei si patru stele, masa in regim de demipensiune, masa festiva de Revelion si accesul la toate facilitatile hotelurilor.

Raiul schiorilor Statiunea Mariazell din Austria poate reprezenta o destinatie numai buna pentru petrecerea Revelionului. Are de toate: partii de schi, snowboarding, sanius, peisaje de iarna fermecatoare. Mariazell se afla intre munti, la o altitudine de 1.200 metri. Si ca sa pleci foarte linistit trebuie sa-ti mai spun ca practicarea sporturilor de iarna este garantata din decembrie pana in martie, datorita instalatiilor de zapada artificiala.

Mai ai la dispozitie o telecabina echipata cu cabina panoramica, doua gondole de patru locuri si doua teleschiuri. Un pachet de sapte nopti este cuprins intre 400 si 600 de euro de persoana. Include cazarea la hotel sau pensiune, doua mese pe zi, cina festiva cu muzica live, sase zile de schipass si un cadou de bun-venit.

Sufletul masivului Bucegi

Busteni poate fi o alta locatie potrivita pentru petrecerea Revelionului. Statiunea este situata intre doua masive montane (Baiului si Bucegi) la o altitudine de 882 m, sub versantii care coboara ametitor de la aproape 2.000. Pozitia localitatii o face sa fie poarta Bucegilor deoarece de aici se deschid foarte multe din caile de patrundere in acest masiv, locul central al turismului de munte si al alpinismului din tara noastra.

Iarna, Busteniul devine un important loc de pelerinaj pentru cei care practica sporturile de iarna, aici existand mai multe partii de schii amenajate cu diferite grade de dificultate. Un pachet de Revelion la hotelurile si pensiunile din zona costa intre 900 si 1.500 de lei de persoana. Acesta include cazarea pentru patru nopti, demipensiune si cina de Revelion.