Voyeurismul nu este deloc un lucru nou. Dar iata ca apare ecouterismul – pentru toti cei carora le place sa asculte alte persoane cum fac sex.

Ascultarea altora – despre ecouterismEcouterismul este pentru ureche ceea ce este voyeurismul pentru ochi. Voyeurilor le place sa priveasca, in timp ce ecouteristilor le place sa ii asculte pe altii cum fac sex. Ei se bucura sa auda sunetele scoase in timpul actului sexual al altora sau cum acestia isi povestesc aventurile sexuale. E un lucru care ii excita mai mult decat sexul in sine.

Cum multi oameni nu cunosc dorintele secrete ale partenerilor lor, nu au prea multe idei despre ceea ce ii excita si nu se gandesc ca acestia pot avea dorinte speciale.

Nu exista literatura stiintifica despre ecouterism. Singurele exceptii au fost sexologii Hinsie, Cambell si Podolsky care au mentionat aceasta practica sexuala in studiile lor, dar nu au furnizat nici un exemplu practic si nici nu i-au acordat o atentie speciala pentru a o studia in profunzime.

Poate pentru ca sa fii excitat de “povesti obraznice” este ceva complet normal si care nu merita atentia expertilor. Cu toate acestea, ecouterismul este un lucru complet diferit. Ecouterismul este nevoia de a-i asculta pe altii cum fac sex si reprezinta cea mai mare si poate singura sursa de excitare propriu-zisa. Si asta este exact ceea ce Paul J. Gilette subliniaza si prezinta in cartea sa Sex Variants.Ascultarea altora – despre barbatiGilette a dat peste un tanar care a marturisit ca devine foarte excitat atunci cand ii poate asculta pe altii cum fac sex, inclusiv atunci cand aude povestile sexuale reale ale prietenei sale. El i-a cerut acesteia sa fie foarte clara, sa foloseasca expresii suculente si sa ii povesteasca cu lux de amanunte. Tanarul a recunoscut ca povestirea l-a adus la orgasm si ca a experimentat acest lucru accidental.

Ecouterismul este pentru ureche ceea ce este voyeurismul pentru ochi

El si-a intrebat una dintre prietene daca se intampla ceva nou in viata ei. Cand aceasta i-a spus ca are doi iubiti, a devenit putin curios si apoi a realizat ca are o erectie puternica si ca ceea ce aude il innebuneste.

Gilette a concluzionat astfel ca ecouterismul este un fel de preludiu si nu poate fi considerat o tulburare, cu atat mai mult cu cat este mai putin “periculos” decat voyeurismul.Ascultarea altora – despre femeiCand vine vorba de femeile care se excita ascultandu-i pe altii cum fac sex, inclusiv povestirilor lor obraznice, Gilette n-a gasit multe exemple care sa fie incitate de realizarile unui barbat. In privinta acestui lucru, femeile sunt in mod evident diferite pentru ele vad totul dintr-un punct de vedere mai emotional si care implica gelozie.

Totodata, Gilette nu a reusit sa gaseasca pe cineva care sa ii asculte pe altii cum fac sex si sa accepte in acelasi timp sa se afle sub supraveghere.

Problema este, desigur, ca nimeni nu vrea sa admita pentru s-ar da de gol si ar putea fi acuzati de infractiune penala. Pentru a asculta eficient pe altii cum fac sex ai nevoie de microfoane ascunse ce sunt disponibile oamenilor obisnuiti, dar actul in sine este in continuare discultabil si probabil ilegal.

Ecouterismul este prin urmare un domeniu al sexualitatii umane foarte putin cercetat, lucru de inteles pentru ca nu este o practica sexuala speciala, ci o forma de preludiu mai degraba, ce excita multe persoane. Desigur, asta daca nu se transforma intr-o obsesie si ramane doar o forma de excitare sexuala.