Bittnet (BNET), un grup de companii IT, listate pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti, anunta investitorilor intentia de a efectua majorarea capitalului social in valoare totala de aproximativ 17 milioane de lei si de a distribui actiuni gratuite actionarilor .

Decizia este supusa aprobarii actionarului la viitoarea Adunare Generala, programata sa aiba loc pe 27 aprilie 2021. Daca este aprobata, actionarii Bittnet vor primi 6 actiuni BNET gratuite pentru fiecare 10 actiuni detinute.

„Suntem bucurosi sa continuam traditia noastra de recompensare a actionarilor nostri cu actiuni gratuite. De la listarea noastra in 2015, capitalizarea anuala a profiturilor noastre ne-a alimentat dezvoltarea. Ca o companie in crestere, ne vom reinvesti capitalul atat pe pietele locale, cat si pe cele internationale. Pentru 2021, in contextul achizitiei noastre recent anuntate a unei actiuni la compania ceha Servodata, asteptam cu nerabdare sa ne punem amprenta pe piata CEE. Ne asteptam ca aceasta prima tranzactie transfrontaliera sa fie terenul de constructie pentru a ne oferi actionarilor promisiunea noastra – sa atingem cifra de afaceri de 100 de milioane de euro in urmatorii patru ani ”, a declarat Mihai Logofatu (foto L) , CEO si cofondator la Bittnet Group .

In afara de aprobarea distributiei a 6 actiuni gratuite pentru fiecare 10 actiuni, actionarii vor avea optiunea de a opta pentru un dividend suplimentar in numerar. Fiecare actionar care voteaza in adunarea actionarilor va avea sansa de a indica daca prefera un dividend in numerar de 0,1 lei sau o actiune suplimentara pentru fiecare 10 actiuni detinute. Conducerea incurajeaza actionarii sa opteze pentru dividendul in numerar. Acesta va permite companiei sa implementeze planul de optiuni pe actiuni prin care compania va recompensa angajatii cu performante superioare.

„Propunem actionarilor nostri sa recompenseze cu o distributie de 60% a actiunilor gratuite si, urmand modelul anului 2020, propunem si recompensa suplimentara, de 1% dividend in numerar, a actionarilor care aleg sa sprijine compania in indeplinirea obligatiilor sale si continuarea model de dezvoltare. Credem ca propunerea noastra este atractiva pentru actionari, oferind atat actiuni, cat si numerar. Incurajam actionarii sa se alature adunarii noastre electronice a actionarilor din 27 aprilie ”, a adaugat Cristian Logofatu, cofondator al Grupului Bittnet.

Adunarea generala a actionarilor din 27 aprilie 2021 va avea loc intr-un format complet electronic. Bittnet pune la dispozitia investitorului aplicatia online eVote care permite actionarilor sa se conecteze de oriunde din lume. Aceasta va fi a treia adunare generala a actionarilor organizata de Bittnet in intregime pe cale electronica – un precedent pe piata de capital din Romania.

De asemenea, compania aproba actionarul ratificarea acordului de investitii pentru achizitionarea a 35% din actiuni la un integrator IT&C Servodata din Cehia, deoarece valoarea tranzactiei este de 1,4 milioane de euro. Alte puncte de pe ordinea de zi includ un nou plan de optiuni pe actiuni, un program de rascumparare de actiuni si o operatiune de majorare a capitalului care se asteapta sa aduca o rentabilitate de 15% pentru investitori.

Actionarii sunt, de asemenea, convocati sa aprobe bugetul pentru 2021. Bittnet isi propune o cifra de afaceri consolidata de 157 milioane lei si un profit brut de 12,8 milioane lei. Aceste estimari includ rezultatele generate de sase companii din grup. Incepand cu 2021, Divizia de educatie a Grupului Bittnet este formata din Bittnet Training, Equatorial Gaming, compania eLearning. Divizia de tehnologie este formata din Dendrio Solutions, Elian Solutions si Softbinator Technologies.

Grupul Bittnet a raportat venituri consolidate de 108,6 milioane de lei in 2020 si un profit operational de 4,3 milioane de lei, o crestere de 400% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In 2020, Bittnet Group a facut noi investitii in valoare de peste 10 milioane de lei in jocuri ecuatoriale, compania eLearning si Softbinator.