Daca banuiesti cu tarie sau chiar stii ca copilul tau este supradotat, exista multe modalitati de a-l incuraja. Cel mai important este ca ii transmiti copilului tau ca talentul lui este bun si sa il sustii. Ar trebui sa te gandesti si la el si sa-i evaluezi in mod realist optiunile, inscriindu-l la gradinita Bucuresti IQ-Est. 

A invata este bine, a invata este distractiv la aceasta gradinita. Copiii supradotati sunt curiosi, au o mare sete de cunoastere si cauta inspiratie peste tot. Ca si alti copii, celor supradotati ar trebui sa li se permita sa puna intrebari si sa obtina raspunsuri. Daca copilul este interesat de litere si cifre, la gradinita Bucuresti ii sunt accesibile. 

Pune intrebari si i se raspunde pe masura

Cand copilul tau intreaba ceva, intotdeauna va primi raspunsuri. Acesta este modul in care copilul invata cum sa dobandeasca cunostinte. Si daca o carte sau un joc sunt potrivite doar pentru persoanele in varsta, acest lucru nu este nicio problem. Pur si simplu o va returna necitita sau jocul va fi doar admirat. Experienta ca este prea mic, si va putea vedea singur acest lucru, il va ajuta sa-si gaseasca propriile limite.

Alege media cu intelepciune

In ciuda oricarei curiozitati, exista subiecte despre care exista putine surse de cunoastere prietenoase copiilor, cum ar fi razboiul, violenta sau accidentele. Stirile, ziarele si site-urile web obisnuite nu sunt potrivite pentru copii si tind sa ii indeparteze. La gradinita Bucuresti IQ-Est exista stiri pentru copii. Daca copilul tau este interesat de un subiect care are documentare sau filme pentru copii, le va viziona mai intai. Experienta personala are prioritate la o gradinita pentru copii supradotati. 

Extinde limitele de varsta

Fie ca este vorba despre muzica sau sport, iti poti inscrie copilul la gradinita Bucuresti, deoarece nu numai muzica si sportul in sine sunt importante, ci si abilitatile si interesele sunt importante aici. Acelasi lucru este valabil si pentru jucarii. Daca copilul ar dori sa aiba puzzle-uri mai grele, Lego pentru persoane mari, poate incerca si asta. Daca este prea greu pentru el, pana la urma le va duce inapoi in dulap.  

Contacte cu alti copii talentati

Este important ca copilul tau sa se simta „normal”. Prin urmare, ar trebui sa aiba contact cu alti copii supradotati de varsta sa. Este dificil sa inveti comportamentul social intr-o pozitie din exterior, asa ca ar trebui sa fie un grup cu care copilul tau sa se simta cu adevarat confortabil. Acest lucru poate fi la o gradinita de copii adecvata. 

Jocul cu ceilalti, ii intareste comportamentul social si ii largeste experientele. Gaseste contactul cu alti parinti ai copiilor supradotati, pentru a putea vorbi deschis despre subiecte si gandurile tale despre el si pentru a beneficia de experientele lor.

Esti provocat in mod deosebit cu un copil care pune la indoiala toate regulile si vrea sa discute totul. Pe langa crearea de spatii libere, este vorba si de stabilirea limitelor. Sunt si lucruri pe care un copil supradotat trebuie sa le respecte. Trebuie sa respecte regulile si angajamentele, iar gradinita Bucuresti IQ-Est este un partener de incredere pentru el.