Meditatia este o practica simpla disponibila tuturor, care poate reduce stresul, creste calmul si claritatea si poate promova fericirea. A invata cum sa meditati este simplu, iar beneficiile pot veni rapid. Aici, va oferim sfaturi de baza pentru a va initia pe o cale spre o mai mare echanimitate, acceptare si bucurie. Respirati adanc si pregatiti-va sa va relaxati.

Gasiti un loc confortabil si pregatiti-va sa va relaxati. Alocarea timpului pentru meditatie formala este o modalitate importanta de a stabili o rutina si de a va simti confortabil cu practica. Chiar si doar cateva minute pe zi poate face o mare diferenta.

Meditatia este o abordare a antrenamentului mintii, similara cu modul in care fitnessul este o abordare a antrenamentului corpului. Dar exista multe tehnici de meditatie – deci, cum inveti cum sa meditezi?

„In traditia budista, cuvantul„ meditatie ”este echivalent cu cuvantul „sport”. Este o familie de activitati, nu un singur lucru. Si practicile de meditatie diferite necesita abilitati mentale diferite.

Este extrem de dificil pentru un incepator sa stea ore in sir si sa nu se gandeasca la nimic sau sa aiba o „minte goala”.

Desemneaza un timp

Multor oameni le place sa mediteze la prima ora dimineata, dar daca un alt moment al zilei este mai bun pentru dvs., meditati atunci. Asigurati-va ca alegeti un moment in care va puteti dedica in mod constant acestei practici. Nu trebuie sa fie lung. Zece sau cincisprezece minute este un timp bun pentru a incepe. Daca aveti o rutina regulata de yoga acasa, va puteti face meditatia la sfarsit.

Creati spatiul

Pe langa alegerea unui timp, trebuie sa gasiti si un loc pentru practica. Nu trebuie sa fie mare sau sa aiba niciun fel de decor special, dar ar trebui sa fie departe de distractiile gospodariei. Un colt din dormitor sau camera de zi este perfect. De asemenea, veti avea nevoie de un cronometru care sa sune la sfarsitul sesiunii de meditatie, astfel incat sa nu verificati in permanenta ceasul pentru a vedea cat timp mai ramane. Opriti telefonul, astfel incat sa nu fiti tentati sa va intrerupeti meditatia daca suna.

Gasiti pozitia potrivita

Daca puteti sta pe podea. Pernele de meditatie numite zafus sunt frumoase, dar cu siguranta nu sunt necesare. Incercati o pozitie cu picioarele incrucisate, cum ar fi sukasana. Majoritatea oamenilor nu pot sta mult timp in pozitie de lotus si chiar se pot rani incercand, asa ca evitati acest lucru pentru moment. Daca picioarele incrucisate nu sunt confortabile, incercati virasana cu un bloc sub scaun. Este adesea o pozitie mai usoara pentru spate. Gasiti un scaun in care sa va asezati drept, cu ambele picioare sprijinite pe podea.

Cat timp dureaza?

Cand porniti prima data, setati temporizatorul pentru cinci minute. Daca va este greu sa fiti atenti la respiratie pentru acea perioada de timp, lucrati la asta inainte de a mari durata. Cand sunteti gata, incepeti sa adaugati un minut la timpul de sedere. Lucrati incet pana la zece si apoi douazeci de minute.