Kulturhaus pregateste trei super petreceri pentru bucurestenii care vor sa uite de iarna de afara: “Ich Liebe Das Kombinat”, Melting Pot si KulturProgramm.

Ich Liebe Das Kombinat Party – Eine Grosse Debandaden ia startul maine, 6 ianuarie, de la ora 22.00, si reprezinta o noua serie de petreceri care vor avea loc in fiecare seara de joi, la clubul Kulturhaus din Bucuresti.

Ich Liebe Das Kombinat” este titlul extrem de sugestiv al acestui eveniment, Eine Grosse Debandaden este atmosfera creata joi de joi in subsolul clubului Kulturhaus (KlubHalle). Intrarea este libera.

Melting Pot este party-ul obisnuit al serii de vineri din Kulturhaus si va incepe din 7 ianuarie, de la ora 22.00.

“Melting Pot” este o metafora care desemneaza o societate eterogena care devine omogena prin “topirea impreuna” a diferitelor elemente constitutive, rezultand in final o armonie ce se transcrie printr-o cultura comuna, se arata intr-un comunicat remis StirideBine.ro.

In mod particular, termenul “Melting Pot” este folosit incepand cu anul 1780 pentru a descrie asimilarea imigrantilor in Statele Unite ale Americii.

Dupa anii 1970, modelul asimilarii tip “Melting Pot” a fost modificat de catre initiatori in “multiculturalism”, prin care diferentele culturale din cadrul societatii raman valabile si trebuie conservate ca atare.

Astfel, se propune ca metafora termenul de “mosaic” sau “salad bowl” in care diferitele culturi se amesteca armonios, dar raman distincte ca mesaj.

Stilurile muzicale din aceasta vineri la Melting Pot: rock indie, pop indie, rockabilly, new wave, alternative, progressive, pop rock. Intrarea este libera.

KulturProgramm revine din 8 ianuarie

In fiecare sambata, de la ora 22.00 si terminand cu ora 5.00, la clubul Kulturhaus din Bucuresti are loc party-ul denumit sugestiv KulturProgramm.

Inainte de 1989, termenul de “program cultural” era folosit pe scara larga pentru a desemna un eveniment de “culturalizare a maselor”. In Berlinul de Est, termenul de “Kulturprogramm” avea exact acelasi sens.

Dupa 1989, atat in Romania cat si la Berlin, “program cultural” sau “Kulturprogramm” descrie ori “o bauta crancena” cu prietenii apropiati, ori un eveniment in care limitele personale de libertate si/sau libertinaj au fost impinse pana la maximum.

Cu alte cuvinte, “KulturProgramm” este un party pentru oameni destepti. Nu trebuie sa lipsiti de la “KulturProgramm”, in aceasta sambata, 8 ianuarie, de la ora 22.00.

Ce stiluri muzicale veti gasi la “KulturProgramm”: rock indie, pop indie, rockabilly, new wave, alternative, progressive, pop rock. Intrarea este libera.