Indiferent daca sunteti interesat de recoltarea agriculturii, horticultura sau acvacultura, folia de plastic neagra cunoscuta sub numele de polietilena este o parte integranta a procesului de crestere. Exista multe utilizari pentru foliile de plastic din polietilena neagra care va vor imbunatati experienta, calitatea cresterii si usureaza procesul in ansamblu.  

Utilizarea foliilor de plastic este cea mai buna solutie pentru a proteja solul care este punctul anterior pentru cresterea culturilor. Pentru a furniza o nutritie adecvata plantei care marcheaza teritoriul este un proces cu adevarat inteligent si o folsie de mulci din plastic poate functiona cel mai bine controland aparitia buruienilor. In plus, acest lucru este excelent pentru a preveni evaporarea si a retine apa in sol, ceea ce ajuta la imbunatatirea calitatii solului. Dupa cum stim, tot ceea ce mancam, bem sau gatim depinde in principal de calitatea solului. Asadar, daca ne gandim sa crestem culturi calificate, primul pas al procesului este sa va pregatiti solul sa produca si sa va mulciti acolo prin pasi avansati.

Mulcirea este o tehnica de acoperire a solului pentru agricultura avansata pentru a creste cea mai buna recolta posibila. Nu permite contaminarea solului cu agenti naturali nocivi. Are potentialul de a bloca apa si nutrientii in sol, astfel incat devine capabil sa furnizeze productia satisfacatoare fermierilor. Prin urmare, mulcirea devine cea mai esentiala parte pentru fermieri, ca parte esentiala a tehnicilor avansate de agricultura durabila.

Deci, putem intelege ca mulcirea este benefica pentru un randament mai bun, dar este posibil sa cultivati fara mulci? Ce se intampla daca evitam mulcirea si incepem sa producem?

Puteti cultiva fara mulci, dar trebuie sa fiti gata cu mai multa apa. Pentru ca fara acoperire solul isi va pierde umiditatea usor si nu va exista niciun control al temperaturii. Cu toate acestea, cultura trebuie sa imparta nutrientii cu buruienile in crestere si cu alti agenti naturali. Deci, plantei ii va lua mai mult timp sa creasca. Pe de alta parte, instalarea mulciului inainte de a ceda va avea grija de umiditatea si variatia de temperatura a solului. Solul va fi hidratat si plin de nutrienti de la organismele subterane si viermi. Acum, daca cresteti pe acest sol, recolta va creste mai bine si mai repede in mod normal.

Lipsa de lumina este absolut necesara atunci cand se cultiva plante precum ciuperci. Acest lucru nu numai ca va accelera cresterea plantelor, dar poate si imbunatati calitatea lor. Pe langa horticultura, lipsa de lumina poate beneficia si de acvaponie. Foaia de privare de lumina s-a dovedit ca distruge cresterea algelor din rezervorul de acvaponie.

Acoperirea solului actioneaza ca o bariera eficienta impotriva buruienilor pentru plantele voastre. Folosirea polietilenei pentru asternutul plantelor impiedica lumina sa ajunga la buruienile de dedesubt si le impiedica sa creasca si sa va strice recolta. 

Cand se foloseste folie de polietilena ca acoperire a solului, numai solul expus din gaurile in care cresc plantele pierde apa prin evaporare de la expunerea la soare. Asta inseamna ca in solul din jur este disponibila mai multa umiditate, pentru ca radacinile plantelor sa fie absorbite. Acest lucru va va economisi timp si energie, deoarece nu va trebui sa petreceti atat de mult timp udandu-va plantele.

Un strat de acoperire neagra deasupra solului gol creste temperatura solului cu 3 pana la 5 grade   la o adancime intre 4 si 18 cm. Captuseala patului de crestere este benefica in special noaptea, cand temperatura scade si poate face ca plantele sa creasca mai incet. Nivelurile mai ridicate de temperatura si umiditate sunt direct corelate cu cresterea mai rapida a plantelor.

Aceasta nu este deloc o tehnica agricola foarte noua. Folosim folie antiburuieni  de mulci pentru agricultura in mod natural de mult timp, doar ca o stim sub numele de „sistem natural de control al buruienilor”. A fost facut din paie sau iarba prin uscarea acestor materiale de soare. Apoi iarba, paiele, frunzele uscate au fost pavate pe camp cu un numar de straturi care stratul poate crea o acoperire peste sol si poate controla cresterea buruienilor. Deci procesul de mulcire este un proces agricol de lunga durata folosit de fermieri.  

Aceasta este folia de mulcire din plastic. Aici este diferenta. Astfel, calatoria lunga a  foliei de plastic a inceput in agricultura si marea contributie a plasticului a crescut zi de zi in ultimii 60 de ani si mai mult. Prin urmare, analizand profitul pe hectar, am ajuns sa stim cunoastem mai multe despre „polietilena”, care este cea mai esentiala materie prima care participa la fabricarea materialelor versatile precum „LDPE” si „LLDPE”.

Ideea de a folosi folie de polietilena ca mulci in productia de plante si-a vazut inceputurile la mijlocul anilor 1950. Dr. Emery M. Emmert de la Universitatea din Kentucky a fost unul dintre primii care au recunoscut beneficiile utilizarii foliei de LDPE (polietilena de joasa densitate) si HDPE (polietilena de inalta densitate) ca mulci in productia de legume.

Deci, foliile de mulcire din plastic sunt fabricate din LDPE in Romania cu granule de plastic de 30 de microni. Dar atunci cand cumparati, trebuie sa luati in considerare scopul foarte clar. De exemplu, foliile negre pentru mulcire sunt perfecte pentru acele culturi care cresc mai bine in conditii de vreme calda, cum ar fi pepenele galben, rosiile, ardeiul etc. Cea argintie este buna pentru legumele cu vreme rece, cum ar fi salata verde, mazarea si castravetii etc. Mulciul argintiu reflecta lumina soarelui si incearca pentru a mentine vremea rece din jurul culturii, altfel caldura poate dauna recoltei.