Cel mai probabil stii deja ca Black Friday are loc in luna noiembrie, dar s-ar putea sa nu cunosti exact data.

Intr-adevar Black Friday se organizeaza in fiecare an in noiembrie, dar data exacta poate varia. In 2021magazinele online au stabilit deja ca Black Friday se va desfasura pe 12 noiembrie

Chiar daca stii acum exact cand vor fi cele mai mari reduceri din an, merita sa ramai conectat cu stirile Black Friday, pentru ca multe magazine virtuale incep sa afiseze reduceri imediat ce se termina luna octombrie.

Anul trecut a fost o dovada in acest sens. In 2020 au fost doua weekenduri Black Friday, iar unele magazine si-au extins perioada pentru cele mai bune reduceri din an, pe parcursul intregii luni.

Romanii si Black Friday

De Black Friday romanii si-au facut deja un obicei de a se inchesui pe serverele magazinelor preferate pentru a beneficia de cele mai bune oferte. Retailerii romani nu s-au eschivat in a sari cu oferte care mai de care mai atractive.

In anii trecuti romanii au putut cumpara de Black Friday la preturi foarte mici bilete de avion, vacante, parfumuri, haine, electronice si electrocasnice, mobilier si cadouri. Unele din cele mai indragite produse de Black Friday raman smartphone-urile si televizoarele inteligente.

Un pic despre istoria Black Friday si semnificatiile sale

Vinerea neagra apare in SUA ca o sarbatoare legata de Thanksgiving Day sau Ziua Recunostintei. Se pare ca aceasta denumire a fost utilizata pentru prima data in 1869, pentru a descrie o prabusire foarte mare pe piata bursiera.

Mai tarziu, in anii ’50, Black Friday este legat de Ziua Recunostintei si de haosul paradelor de pe strazile din Philadelphia.

Ulterior, de la o conotatie negativa, termenul a evoluat spre una pozitiva. Magazinele din Romania au preluat acest concept al Vinerii Negre, dar au avut inspiratia de a-l personaliza in functie de obiectivele de vanzare. Acesta este motivul pentru care Black Friday s-a ales cu denumirea de ziua cu cele mai mari reduceri din an. Interesant este ca Black Fridau nu are loc doar in SUA, ci s-a extins ca un eveniment economic important pentru comercianti si consumatori in Europa si in toata lumea. Canada, Marea Britanie, Olanda, Elvetia si Romania sunt tarile in care Black Friday se bucura de o popularitate foarte mare.