Ciuburciu


Directorul General Vascar, unul dintre cei mai importanti producatori din industria carnii din Romania, a raspuns, in cadrul unui interviu, la patru intrebari despre prezentul si viitorul companiei infiintate in anul 1984, la Vaslui.

Vlad Ciuburciu a vorbit despre publicul tinta al brand-ului pe care il conduce, “povestea” spusa de Vascar, melanjul intre “traditional” si “modern” in cadrul firmei vasluiene, dar si despre avantajele competitive ale producatorului de carne din regiunea Moldovei. Iata, in continuare, raspunsurile date de tanarul manager la intrebarile adresate de catre noi.

Cui se adreseaza produsele Vascar?

Vlad Ciuburciu: Portofoliul nostru este unul diversificat si cuprinde atat produse premium (Moldova in Bucate si Alege natural, fara E-uri), cat si produse din categoria economy (brand-ul Vascar). Evolutia noastra are la baza fidelitatea fata de client – da, in primul rand compania trebuie sa fie fidela clientului si nu invers – prin respectarea promisiunilor, calitate la pret corect si transparenta. Anul acesta implinim 37 de ani de cand activam pe piata, timp in care am extins constant oferta de produse, astfel incat fiecare roman sa gaseasca produse pe gustul sau, indiferent de exigente.

Care credeti ca este principalul atu competitiv al companiei?

Ciuburciu: Calitatea produselor pe care le oferim, care este rezultatul unui efort comun si sustinut. Pretuim parteneriatele pe termen lung, atat cu clientii nostri, cat si cu retailerii si furnizorii, lucru care se reflecta in evolutia constanta si sanatoasa a companiei, de-a lungul anilor.

In procente, cat la suta este Vascar o companie “traditionala” si cat la suta este “moderna” si in ce privinte?

Ciuburciu: Multe dintre produsele noastre au la baza retete traditionale moldovenesti, care amintesc de gustul copilariei. Insa intotdeauna am privit catre viitor, de aceea avem un portofoliu echilibrat, care include si multe produse inovatoare, cum ar fi gama completa de produse rumenite de la Moldova in Bucate sau specialitatile crud-uscate din cadrul aceluiasi brand. De altfel, inovatia este una dintre valorile de baza ale companiei pe care o conduc.

Ciuburciu

Ce aduce compania cu sediul in Vaslui in plus fata de toti competitorii sai?

Ciuburciu (Vascar): Noi credem ca toate produsele gustoase trebuie sa fie si sanatoase. De aceea, intreg portofoliul nostru de produce trece printr-un proces de eliminare completa a E-urilor, nu doar de inlocuire a unora cu altele. Este, insa, un proces de durata, intrucat trebuie sa asiguram termenele de valabilitate necesare pentru toate retetele.

Vascar, fosta Industrie a Carnii Vaslui

In prezent, Vascar este unul dintre cei mai importanti producatori de mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh din Romania, ale carui produse sunt comercializate atat la nivel regional, cat si national si international. Istoria companiei incepe, insa, inainte de Revolutie, mai precis in anul 1984, cand se infiinteaza la Vaslui, sub numele de Industria Carnii.

Schimbarea numelui in Vascar S.A. a avut loc in anul 1991, trei ani mai tarziu s-au deschis primele magazine locale in regiunea Moldovei, iar in anul 2000 au avut loc privatizarea si primele investitii importante.

In 2013 a fost realizat un proces de rebranding corporate si de produs, care a coincis cu lansarea Moldova in Bucate, cel de-al doilea brand al companiei, iar un an mai tarziu au avut loc primele strategii de dezvoltare cu investitii masive.