Interviu cu Eugen Maleş de la Nava Mamă

2 iunie 2015 | postat de altinnuendoNo.3: Pentru început, spune-ne câteva date biografice despre trupă.

Eugen: Nava Mamă este un proiect muzical cu rădăcinile în Cluj-Napoca, început de aproape doi ani, membrii făcând parte din alte proiecte locale, precum Alternativ Quartet şi Fluturi Pe Asfalt. Trupa este formată din Eugen (chitară/voce), Iulian (clape), Tomi (bas) și Alex (tobe).

No.3: Cum aţi ales numele trupei şi ce semnificaţie are acesta pentru voi?

Eugen: Numele nu are legătura cu extratereștrii. Mai degrabă are semnificația de "navă bază", un soi de gazdă a ideilor noastre, un loc în care ne întâlnim pentru a compune – majoritatea materialelor sunt compuse împreuna, improvizate, și nu din ideile aduse de acasă de careva din noi. Astfel am încercat o nouă abordare, diferită de ce experimentasem fiecare până acum în alte proiecte.

No.3: Cum ai descrie muzica Nava Mamă?

Eugen: Hardcore Ardelenesc.No.3: Aţi declarat că preferaţi să cântaţi în limba română. De ce aţi ales acest lucru şi ce teme abordaţi în piesele voastre?

Eugen: Nava Mamă nu ar avea sens altfel. Nouă ni se pare mai interesant să compunem în limba română - provocarea este mai mare, la fel și răsplata atunci când ne iese.

Temele abordate sunt diverse, fără premeditare, de la sfârșitul lumii până la dragoste. La fel de diverse ni se par și piesele între ele, ca sunet și ca stări, lucru care ne convine.No.3: De curând aţi lansat primul vostru album de studio. Ce detalii ne puteţi oferi despre acest nou material?

Eugen: Albumul se numește "Nava Mamă". Conține șase piese înregistrate la Studioul De Bază din Iași, alături de Vladimir Ivanov (Pinholes). Înregistrările au durat douăsprezece ore, în mare parte live plus suprapuneri și voci. Coperta albumului a fost ilustrată de Norbert Nagy, după un concept dezvoltat în jurul timpului și al așteptării, subiect des întâlnit în versurile acestor piese.

No.3: Ce alte planuri mai aveţi pentru anul 2015?

Eugen: Anul ăsta vom căuta să promovăm cât mai mult acest album. În același timp ne pregătim de următorul material discografic, pentru care am compus deja o parte din piese. Nu ne-am făcut un obicei din a plănui ce vom face în viitor. Tot ce s-a întâmplat a venit de la sine și probabil așa se va întâmpla și mai departe. Nava Mamă nu-și cunoaște destinația, dar asta ne ajuta să ne bucurăm mai mult de călătorie.[Foto: Claudia Negrilă]

Comenteaza