Ascultă noul single Fierbinţeanu, intitulat ‘Yvelines’

14 ianuarie 2014 | postat de altinnuendo"Noul single al duo-ului electro/experimental Fierbințeanu, intitulat 'Yvelines', se află de luni, 13 ianuarie, în playlist-ul postului de radio online eclecticfm. Piesa face parte din albumul "Massive Exposure", ce va fi lansat anul acesta.

'Yvelines' este o compoziție semnată Cristian și Gabriela Fierbințeanu şi conţine sample-uri de chitară de Dan Michiu Dinescu şi sample-uri de tobe de Alex Bălă. "Este probabil cea mai radio-friendly muzică pe care am făcut-o până acum", spun artiștii.

Piesa este ilustrată de un videoclip, lansat în ultimele zile ale anului trecut, ce poate fi vizionat mai jos. Clipul este un colaj de filmări în care apar prieteni ai artiștilor, imagini folosite de obicei ca proiecții, în timpul concertelor.Fierbințeanu este un duo electro/experimental din București, format din Gabriela Fierbințeanu (voce) și Cristian Fierbințeanu (computer, bas, voce). Muzica lor înglobează elemente pop, electro, psihedelice, noise, ambientale şi colaje de sunete. În 2012, cei doi au câștigat concursul de remixuri după muzica lui Antonin Dvorak, organizat de Centrul Ceh.

Trupa a lansat independent un maxi-single, "Love Goes Round In Circles" (2011) şi un dublu-CD, "The Beauty Of Music" (2012), ambele disponibile via Bandcamp. Cel mai recent album Fierbințeanu – "Silence As Beauty" - a fost lansat în luna mai a anului trecut, la Local Records, și poate fi descărcat gratuit de pe site-ul casei de discuri.

Cristian Fierbințeanu colaborează și cu alți artiști din zona experimentală/independentă (Claudiu Ilariean, Dan Michiu Dinescu) şi face parte din duo-ul electro-pop Plurabelle, alături de Alex Bălă. Albumul lor de debut urmează să fie lansat anul acesta, de casa de discuri franceză Stellar Kinematics."


[Sursa: Comunicat de presa.]

Comenteaza