Lansare album Haute Culture – “Chordial”

9 mai 2011 | postat de altinnuendo



"Local Records lansează astăzi, 9 mai, release-ul numărul 06 semnat de Haute Culture. EP-ul "Chordial" conţine patru piese în stiluri diferite, al căror numitor comun sunt armoniile calde. Artistul a lucrat la ele un an şi a fost inspirat de artistul rus Anton Zap. Pisele au fost produse de Alex Pop şi masterizate de Ştefan Mihăilescu. EP-ul este suţinut şi promovat de Burn Studios.

EP-ul se ascultă şi se downlodează gratuit de la acest link.

'Post', facută parcă pentru DJ prietenoşi și puţin încrâncenaţi, are un groove uşor de breaks, cu tonuri detroit şi armonii jupiteriene. 'Chordial', puternic influenţată de Anton Zap, are un groove riguros şi îţi dă un brânci de dans. 'Gladias' e o piesă dub cu ceva subînţelesuri techno şi-un sample de vioară, aruncate într-un vartej de elemente din stiluri muzicale diferite.

'Erinnerung' înseamnă "amintire" în limba germană şi a fost construită pe marginea vocii Ninei Simone din piesa 'The Other Woman'. Nina Simone trezeşte memorii nouăzeciste: pahare de vin alb, mucuri de ţigări pe jumătate fumate...la oameni în vizită, dimineţi un pic prea bahice şi prea distorsionate, care în niciun caz nu se
terminau în club.

Mihai Dobre aka Haute Culture este unul dintre fondatorii trupei de muzică electronică Şuie Paparude, în care activează din 1993. DJ şi producător din 2004, a realizat împreună cu Dlaid remix-ul piesei 'Wamintirile' al trupei Alternosfera, piesă prezentată în cadrul premiilor Breakspool Awards din 2005, şi scoasă şi în format
vinil pe compilaţia "TMBASE" 2004.

A mai produs sub numele de Pink Lenins (proiect muzical împreună cu Alex Pop), muzici pentru Premiile Gopo şi Tiff şi soundtrack-uri pentru filme de scurt metraj precum "The Museum of Broken Relationship", "Captivi de Crăciun", "Vineri la amiază" şi "Tabasco"."


[Sursa: Comunicat de presă.]

Comenteaza